Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție la fazele Lunii în Februarie 2024. Cand pică Luna Plină și ce semnificații are

Meteo Radar
Luna plina

Atenție la fazele Lunii în Februarie 2024. Cand pică Luna Plină și ce semnificații are

Modificări astrale au loc și în cea de-a doua lună a anului. Dacă vrei să afli despre calendarul fazelor lunii în februarie 2024, citește articolul de mai jos. Vezi ce înseamnă cu adevărat ultimul pătrar, luna nouă, primul pătrar sau luna plină. Toate au o însemnătate deosebită.

De cele mai multe ori, modificările lunare ajung să aibă un impact puternic asupra vieții noastre. Fiind primul corp ceresc ce se poate vedea cu ochiul liber, reușește să aducă atât efecte pozitive cât și negative. Indiferent cum percepem aceste mișcări, e important să știm despre ele.

Atenție la fazele Lunii în Februarie 2024

Potrivit specialiștilor, vor avea loc două evenimente importante în luna februarie. Este vorba despre Luna Plină și Luna Nouă. Cea de-a doua va intra în Vărsător, mai fiind denumită și Super Lună. Luna Plină va fi în Fecioară, având de asemenea multe caracteristici ale acestei zodii.

Fazele lunare reprezintă acele momente în care Luna este văzută de pe Pământ în moduri diferite, în funcție de unghiul abordat. Vedem astfel cu fiecare ocazie, o parte a Lunii luminată de Soare.

Rotația are loc la 29,5 zile, fiind una aproape circulară. În luna februarie, atunci când ne referim la Luna Nouă, aceasta se află între Soare și Pământ.

Astfel, discul său este luminat pe partea nevăzută, având loc pe data de 8 februarie. În cazul Lunii Pline, vorbim despre clipa în care astrul se află la 180 grade depărtare de soare, arată Astrology.com.

Momentul în care discul va fi luminat va putea fi urmărit pe 23 februarie. Fiecare zodie are în acele momente o altfel de caracteristică. Pot să profite astfel de acestea, sau să le identifice ca fiind dificile.

Prima Super Lună a anului are loc în februarie, fiind în zodia Vărsător. Cei mai mulți nativi se vor împăca acum cu deciziile luate și nu vor mai da înapoi de la nimic.

Specialiștii spun că noi începuturi se pot lega acum, asta pentru că viitorul pare mult mai atractiv. Unele zodii sunt sfătuite să nu-și piardă încrederea în sine.

Ce rol are Luna Plină în februarie 2024

Primul eveniment de acest gen din cea de-a doua lună a anului aduce emoțiile la suprafață și scoate la iveală speranțe. Luna Plină invită nativii să caute conexiuni reale, ce le vor aduce împliniri pe viitor. Vorbim în acest moment și despre îndeplinirea mai multor dorințe din trecut. Vor fi vești bune și în ceea ce privește finanțele.

Pe data de 1 februarie are loc Ultimul Pătrar. În acest moment, Luna este văzută doar pe jumătate. Evenimentul are loc la miezul nopții și se oprește la amiază.

Luna este luminată în proporție de 49%. Pe data de 5 februarie, Luna descrește, fiind luminată 10%. În data de 8 februarie, Luna Nouă ne aduce un moment important, spun cei de la Astronomy.com. Astrul se află acum între Pământ și Soare, însă este luminată 0%.

Pe 12 februarie, Luna descrește și începe să crească în aceeași zi. Pe 16 februarie are loc Ultimul Pătrar. Pe 19 februarie, avem o Lună în creștere, vizibilă 76%. Pe 23 februarie are loc Luna Plină, fiind luminată în proporție de 100%. Pe 27 februarie, luna descrește.

Află cum te ajută fazele lunii să-ți manifești dorințele și visurile. Idealurile tale pot deveni realitate

Cum are loc și care este motivul apariției Lunii Pline

Fenomenul lunii pline apare atunci când Pământul se află între Soare și Lună. Această aliniere unică permite ca întreaga parte a Lunii care este îndreptată către noi să strălucească în bătaia Soarelui.

Grație faptului că Luna orbitează în jurul Pământului, unghiul care lovește suprafața lunară și este reflectată înapoi către Pământ se schimbă și evoluează, oferind astfel o varietate de faze lunare.

Chiar dacă Luna Plină se întâmplă în momentul alinierii exacte între Pământ, Lună și Soare, în ochii noștri Luna pare plină timp de trei zile. Există o varietate de denumiri pentru a identifica momentele lunare. Acestea se regăsesc în moduri diferite în funcție de cultură și observații asupra Lunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.