Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție, se anunță un nou val de cenzură pe Facebook - Meta vrea să elimine abuzul de AI înainte de alegeri

AI
inteligenta artificiala manipulare facebook

Meta, compania mamă a Facebook, a anunțat că va înființa o echipă specială pentru a contracara dezinformarea și abuzul de inteligență artificială (AI) în alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în perioada 6-9 iunie.

Echipa va fi formată din experți din diverse domenii, inclusiv informații, știința datelor, inginerie, cercetare, operațiuni, politici de conținut și juridice.

"Pe măsură ce se apropie alegerile, vom activa un Centru de operațiuni electorale pentru a identifica potențialele amenințări și pentru a pune în aplicare măsuri de atenuare în timp real", a declarat Marco Pancini, responsabilul Meta pentru afaceri europene, într-o postare pe blog, citată de Reuters.

Echipa se va concentra pe combaterea dezinformării, pe abordarea operațiunilor de influență și pe contracararea riscurilor legate de abuzul de inteligență artificială generativă.

Meta, care colaborează cu 26 de organizații independente de verificare a faptelor din întreaga Uniune Europeană, acoperind 22 de limbi, va adăuga trei noi parteneri în Bulgaria, Franța și Slovacia, a declarat Pancini.

Meta, Microsoft, OpenAI și alte 17 companii de tehnologie au convenit la începutul acestei luni să colaboreze pentru a împiedica conținutul înșelător al inteligenței artificiale să interfereze cu alegerile din acest an din întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.