Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Coduri roşu şi portocaliu de vânt, ploi torenţiale şi pericol de inundaţii, în Croaţia

balcani albania muntenegru serbia kosovo croatia bosnia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Croaţia, unde începând de miercuri sunt în vigoare Coduri roşu şi portocaliu de vânt, ploi torenţiale şi pericol de inundaţii, în mai multe regiuni. Astfel, pot să apară probleme în transportul rutier şi maritim, dar şi în alimentarea cu electricitate, potrivit news.ro.

Potrivit MAE, în Republica Croaţia, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic croat, pentru perioada 17-19 mai, au fost emise coduri roşu şi portocaliu de vânt, ploi torenţiale şi pericol de inundaţii pentru canalul Velebit, golfurile Kvarner şi Kvarnerić, Gospić, Karlovac, coasta de vest a Istriei şi Dalmaţia. Vor fi înregistrate creşteri semnificative ale nivelurilor râurilor Sava, Kupa şi Una, Otuča şi Zrmanja. Există, de asemenea, pericolul de inundaţii în localităţile: Karlovac, Petrinja, Sisak, Gračac şi Obrovac.

Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în transportul rutier şi maritim, precum şi în furnizarea energiei electrice.

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor web ale Institutului Hidro-Meteorologic croat: https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat: http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate: http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate: http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă: http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de pernenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://zagreb.mae.rowww.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.