Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenţionare de călătorie MAE: Liban - manifestaţii de protest

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Liban că, în contextul unor divergenţe de natură politică internă, au loc manifestaţii publice de protest în zona Mar Elias din Beirut, în suburbiile din sudul oraşului şi în apropierea unor sedii ale unui partid politic. 

Citeşte şi: Kovesi, trasă la RĂSPUNDERE după excluderea lui Negulescu. Victor Ciutacu o SOMEAZĂ pe şefa DNA să explice susţinerea pentru Portocală

Există posibilitatea ca manifestaţiile să devină violente şi a folosirii armelor cu muniţie reală, iar proteste mai pot apărea în următoarea perioadă şi în alte zone ale Libanului, informează un comunicat al MAE transmis ŞTIRIPESURSE.RO.  

Ministerul recomandă, astfel, cetăţenilor români care călătoresc în Liban să urmărească constant mass-media locale pentru a se informa atât cu privire la zonele în care se anunţă demonstraţiile, cât şi referitor la alte evoluţii, să manifeste prudenţă pe fondul posibilităţii apariţiei de manifestaţii, să se delimiteze de orice acţiune de acest fel şi să îşi programeze călătoriile pe teritoriul libanez ţinând cont de eventualele blocaje rutiere. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Liban +9615920432, +9615920452, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Citeşte şi: UDMR, decizie de ULTIM MOMENT privid colaborarea cu PSD-ALDE: Ce au hotărât liderii maghiarilor

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Beirut: + 96176775503. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://beirut.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.