Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenţionare de călătorie transmisă de MAE: cod galben de vânt puternic în Irlanda

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe românii care tranzitează, călătoresc sau se află pe teritoriul Irlandei că Serviciul Naţional de Meteorologie irlandez a emis, ca urmare a trecerii furtunii Eleanor care a cauzat inundaţii puternice pe coasta de vest a Irlandei, o alertă de vânt puternic, cod galben pentru regiunile Wexford, Munster, Carlow, Kilkenny şi Wicklow.

Citeşte şi: Dana Grecu, anunţ CONTROVERSAT, în direct: 'De astăzi sunt Dana Chera...'

Alerta este în vigoare până în 4 ianuarie, ora locală 14.00, se arată în comunicatul remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Meteorologii avertizează cu privire la creşterea în intensitate a vântului cu viteze de 55 - 65 de kilometri la oră, cu rafale pe alocuri atingând 90-100 de kilometri la oră.

Aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor, dar se recomandă cetăţenilor români să verifice actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Irlanda: +35316681150; +35316674318; +35316674325, iar apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Dublin: +353864684351.

Furtuna Eleanor, a patra din acest sezon care se abate asupra Europei de Vest, cu rafale de vânt de până la 160 de kilometri pe oră, a cauzat mai multe accidente miercuri, omorând o persoană în Franţa şi perturbând traficul aerian şi feroviar.

Rafale violente de vânt şi vijelii însoţite de ploi au măturat Anglia, Irlanda, Elveţia, Germania, Belgia, Olanda, coastele spaniole şi Franţa, unde un schior a fost ucis de un arbore care a căzut peste el, în staţiunea alpină Morillon, iar alte 15 persoane au fost rănite, dintre care patru grav.

Citeşte şi: Un fost baron PDL a SCĂPAT de închisoare. Ce PEDEAPSĂ i-au dat magistraţii Curţii de Apel .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.