Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenționare MAE: Coduri roșu, portocaliu, galben privind intensificări ale vântului, emise de sâmbătă în Croația

MAE

MAE informează românii care se află sau vor să călătorească în Croația că autoritățile locale au emis, începând de sâmbătă, coduri roșu, portocaliu și galben privind intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării. Vor fi afectate transportul maritim și furnizarea energiei electrice, scrie Mediafax.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând cu data de 28 decembrie 2019, condițiile meteorologice se vor înrăutăți din cauza intensificărilor vântului. Astfel, autoritățile locale au emis, pentru data de 28 decembrie 2019, un cod roșu de vânt pentru canalul Velebit, fiind posibile intensificări ale vântului ce vor atinge o viteză de până la 130 km/h, un cod portocaliu de vânt puternic pentru regiunile Rijeka, Split, golfurile Kvarner și Kvarnerić și un cod galben de intensificări ale vântului pentru regiunile Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospić, Knin, Dubrovnik, Istria și Dalmația”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă.

Citește și: Tudorel Toader, mesaj 'pentru cei care nu vor să afle adevărul'

De asemenea, conform informațiilor comunicate de autoritățile locale, vor fi afectate transportul maritim și furnizarea energiei electrice.

Pentru informații actualizate, instituția recomandă consultarea următoarelor pagini de internet:

- Institutul Hidro-Meteorologic Național https://www.meteo.hr,

- Automobil Club Croat http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions,

- Compania Naţională Croată de Căi Ferate http://www.hznet.hr,

- Autoritatea Portuară Croată http://www.portauthority.hr,

- Agenţia Croată de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Ministerul reamintește românilor că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență „112".

„Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341”, mai arată sursa citată.

MAE mai recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.rowww.meteoalarm.euhttp://www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.