Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenționare meteo - Vreme rece, ploi, vijelii și grindină în toată țara. Au fost emise două alerte cod galben

facebook.com
meteo

ANM a emis, sâmbătă, o informare meteo de vreme deosebit de rece, vijelii și grindină în toată țara. Două alerte Cod galben anunță furtuni în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, respectiv ninsori puternice la munte, în 26 de județe.

Potrivit informării, în intervalul sâmbătă ora 13.00 - marți ora 9.00, vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45...55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h.

Sâmbătă (9 aprilie) în regiunile intracarpatice, iar duminică (10 aprilie) în cele sud-estice local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.

Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată țara. În noaptea de luni spre marți (11/12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Meteorologii au emis și două alerte Cod galben.

Prima, în vigoare de sâmbătă între orele 13.00 - 21.00, anunță intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică în Banat, Crișana și local în Transilvania și Maramureș.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55...65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h, vijelii, averse, descărcări electrice și izolat grindină.

A doua alertă, în vigoare de duminică ora 3.00 până luni ora 9.00, informează că va ninge și va fi furtună la munte.

La munte va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea.

În Transilvania, duminică dimineață vor fi precipitații mixte.

Al doilea Cod galben vizează județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Covasna, Buzău, Prahova, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Caraș Severin, Timiș, Arad și Bihor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.