Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atestatul ONRC se poate obține printr-o procedură simplificată pentru deschiderea punctelor de gastronomie locală din Deltă

MFE
Delta Dunarii

Atestatul necesar procesului de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) se poate obţine de persoanele care doresc să înfiinţeze puncte gastronomice locale (PGL) în Delta Dunării în circa trei zile, în urma unor cursuri care se pot desfăşura şi online, a declarat, membrul fondator al Asociaţiei Ivan Patzaichin-Mila 23, Teodor Frolu, conform agerpres.

Anterior, atestatul necesar la ONRC unei persoane care dorea să înfiinţeze un PGL se obţinea după efectuarea unui curs de bucătar care, în mod normal, durează cel puţin trei luni, din cauză că un PGL este asimilat în legislaţia actuală cu un restaurant.

"Agenţia Naţională a Zonei Montane (ANZM) a acreditat un curs de două-trei zile care se poate face şi online dedicat PGL. Este un curs gratuit organizat de ei la care noi venim cu o componentă locală legată de specificul Deltei", a afirmat Teodor Frolu.

PGL, un concept promovat de Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23 încă din anul 2016, a avut sprijinul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare, însă legislaţia a fost apreciată în repetate rânduri drept dificilă de către persoanele care doreau să deschidă un asemenea punct.

"Când eşti în vacanţă nu poţi să mănânci 'ca la mama acasă', dar cum ar fi să poţi gusta ceva ca 'acasă la mama unui localnic'? Lucrăm de aproape cinci ani la acest proiect care ne-a fost inspirat de realitatea turismului Deltei şi sunt încântat că a fost făcut un pas înainte", a declarat preşedintele Asociaţiei Ivan Patzaichin - Mila 23, Ivan Patzaicin, citat într-un comunicat făcut public vineri de organizaţie.

Potrivit sursei, ONRC a acceptat atestatul eliberat participanţilor la cursurile de formare profesională organizate de ANZM, destinate persoanelor care doresc să înfiinţeze sau să administreze un PGL, ca document care poate fi utilizat în cadrul procesului de înregistrate la ONRC.

În Delta Dunării, funcţionează circa 20 de puncte de gastronomie locală înregistrate ca atare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.