Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atleta americană Tara Davis a doborât un record vechi de 36 de ani la săritura în lungime

Georgia Buldogs
Tara Davis

Atleta americană Tara Davis a reuşit o săritură de 7,15 m în cadrul reuniunii Texas Relays, desfăşurată vineri la Austin, doborât cu această ocazie recordul universitar la lungime, care s-a aflat timp de 36 de ani în posesia multiplei campioane olimpice şi mondiale Jackie Joyner-Kersee, informează EFE, potrivit AGERPRES.

Performanţa reuşită de Davis (21 ani) o propulsează pe poziţia a cincea în ranking-ul american din toate timpurile, fiind totodată cea mai bună săritură reuşită de o sportivă după Campionatele Mondiale de la Doha, din anul 2019, unde germanca Malaika Mihambo s-a impus cu 7,30 m.

Vezi și: Medicul Beatrice Mahler dă sfaturi românilor care se imunizează: 'Vaccinul nu trebuie administrat unei persoane care este într-un puseu acut de boală'

La tradiţionala reuniune Texas Relazs, Tara Davis a ratat primele sale două sărituri, reuşit apoi 6,97 m la a treia tentativă, graţie căreia a depăşit recordul său personal în aer liber (până acum 6,73 m), precum şi recordul personal absolut, stabilit cu două săptămâni înaintea Campionatelor Universitare în sală (6,93 m).

Explozia lui Davis s-a produs la cea de-a cincea sa săritură, cu un vânt favorabil de un metru pe secundă (limita pentru omologare fiind 2 m/s). Saltul său de 7,15 m a îmbunătăţit cu 16 centimetri recordul universitar stabilit de Joyner-Kersee în 1985.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.