Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atleta belarusă Kristina Timonovskaia şi-a vândut o medalie la licitaţie cu 21.000 de dolari

b1.ro
medalie de aur

Atleta belarusă Kristina Timonovskaia, auto-exilată în Polonia, şi-a vândut, miercuri, o medalie pe care a câştigat-o în 2019, la Minsk, cu suma de 21.000 de dolari (17.770 euro), iar cu banii obţinuţi va ajuta alţi sportivi persecutaţi de ţara sa, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Cumpărătorul, care s-a identificat cu prenumele Evgheni, a câştigat licitaţia efectuată pe internet pentru medalia de argint obţinută de Timonovskaia la Jocurile Europene de la Minsk, în proba de ştafetă 4x100 m. Conform portalului independent belsat.eu, cumpărătorul este un ucrainean rezident de 30 de ani în Statele Unite.

Acesta a afirmat că nu este interesat de politică şi nici nu este un colecţionar sau sportiv, dar a explicat că doreşte să ajute din spirit de ''solidaritate umană, aşa cum el şi familia sa s-au trezit într-o ţară străină şi au fost oameni care l-au ajutat fără să aştepte nimic în schimb''.

Fundaţia pentru Solidaritate cu Sportivii Belaruşi, care a ajutat-o pe Timonovskaia, a precizat într-un comunicat că Evgheni va dona medalia ''Muzeului Belarusului liber'', care o va prezenta într-o expoziţie itinerantă în Polonia.

Kristina Timonovskaia (24 ani) a ajuns pe 4 august în Polonia, după ce a părăsit Jocurile Olimpice de la Tokyo, temându-se de represalii în ţara sa din cauza criticilor la adresa autorităţilor sportive. Ea a obţinut cetăţenia poloneză şi a fost legitimată la clubul polonez Orlen. Atleta a declarat recent că este păzită în orice moment de şase gărzi de corp

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.