Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atletism: Nigerianca Tobi Amusan, acuzată de încălcarea codului antidoping

captura youtube
atletism

Atleta nigeriană Tobi Amusan, campioană mondială şi deţinătoarea recordului mondial la 110 m garduri, a anunţat pe Instagram că a fost acuzată de violarea codului antidoping şi că va răspunde la aceste acuzaţii înaintea Mondialelor de la Budapesta (19-28 august), transmite AFP, potrivit Agerpres.

''Unitatea pentru Integritatea a Atletismului (AIU) m-a acuzat de presupusa violare a regulilor privind ratarea a trei controale într-o perioadă de 12 luni. Intenţionez să lupt împotriva acestor acuzaţii şi cazul meu va fi tranşat de un tribunal înainte de startul Mondialelor de luna viitoare. Sunt o sportivă curată şi sunt controlată în mod regulat de AIU. Am fost controlată în zilele care au urmat după al treilea meu control ratat. Am încredere că acest caz se va rezolva în favoarea mea şi voi participa la Mondialele din august'', a scris Amusan, 26 ani, pe contul ei de Instagram.

Amusan a câştigat titlul mondial anul trecut la Eugene (Oregon/SUA), când a stabilit şi un nou record mondial la 110 m garduri cu 12sec12/100.

Duminică, atleta nigeriană a participat la reuniunea Silesia Diamond League din Polonia, unde a reuşit un nou record al competiţiei cu 12sec34/100. La concursul Golden Sike, din Cehia, în iunie, atleta africană a fost învinsă de campioana olimpică en titre, portoricana Jasmine Camacho-Quinn, care a câştigat cursa în 12sec42/100.

Cu o înălţime de doar 1,56 m, Amusan se numără printre atletele care nu sunt de acord cu creşterea înălţimii gardurilor, o propunere care vizează să se dea prioritate tehnicii şi nu vitezei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.