Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atletul Greg Rutherford, campion olimpic la săritura în lungime şi-a asigurat un loc în echipa britanică de bob

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman
campionatul mondial de bob

Atletul Greg Rutherford, campion olimpic la săritura în lungime cu ocazia JO de la Londra, din anul 2012, şi-a asigurat un loc în echipa britanică de bob şi speră să devină primul sportiv din Regatul Unit medaliat atât la Olimpiada de vară, cât şi la cea de iarnă, informează Reuters, citat de agerpres.

Rutherford, în vârstă de 34 ani, care s-a retras din competiţiile atletice în 2018, din cauza unei accidentări, şi-a propus să ajute Marea Britanie să se califice la Jocurile Olimpice programate în februarie 2022 la Beijing.



Presa locală a dezvăluit că atletul a impresionat în timpul testelor pe care le-a susţinut la sediul Federaţiei britanice de bob şi skeleton, urmând să participe la întrecerile din cadrul Cupei Mondiale programate în Austria, în luna noiembrie.

"O etapă importantă a fost atinsă în parcursul meu la bob. În urmă cu câteva săptămâni au avut loc testele şi am reuşit să mă calific pentru echipa Marii Britanii care va concura în această iarnă. Echipa trebuie să se califice acum pentru Jocurile Olimpice, plasându-se bine pe circuitul Cupei Mondiale (la fel ca orice echipă)", a scris Rutherford pe contul său de Instagram.

Atletul britanic, care a început antrenamentele la bob în luna aprilie a acestui an, mai are în palmares o medalie olimpică de bronz, cucerită la săritura în lungime cu ocazia JO de la Rio (2016).

Greg Rutherford speră să devină acum al şaptelea sportiv medaliat atât la JO de vară, cât şi la cele de iarnă, după Eddie Eagan, Jacob Tullin Thams, Christa Luding-Rothenburger, Clara Hughes, Lauryn Williams şi Eddy Alvarez.

"Vom începe să concurăm peste aproximativ două luni, cu visul foarte viu de a câştiga o medalie", a adăugat Rutherford.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.