Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atletul jamaican Nesta Carter, deposedat de titlul olimpic, a făcut apel la TAS

www.agerpres.ro
Nesta Carter atlet

Sprinterul jamaican Nesta Carter, depistat pozitiv în urma reanalizării eșantioanelor recoltate la Jocurile Olimpice de vară din anul 2008, de la Beijing, unde a cucerit medalia de aur cu ștafeta de 4x100 m a țării sale, a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, informează agenția Reuters.

Carter așteaptă acum fixarea datei la care urmează să se prezinte în fața TAS pentru audieri în cazul său, a precizat avocatul sportivului, Stuart Stimpson, subliniind că "toate documentele au fost depuse" în termenul de 21 de zile pe care l-a avut la dispoziție și toate taxele au fost, de asemenea, achitate la timp.

Comitetul Internațional Olimpic a oficializat, pe 25 ianuarie, descalificarea lui Nesta Carter de la JO de la Beijing, după un vast program de reanalizări ale eșantioanelor. Sprinterul, depistat pozitiv la metilhexanamină (un stimulent), a făcut parte din ștafeta de 4x100 m care a cucerit titlul olimpic, alături de Usain Bolt, Asafa Powell și Michael Frater, stabilind totodată un nou record mondial, cu timpul de 37sec.10/100.

În urma deciziei CIO, Usain Bolt, marea vedetă a atletismului mondial, a rămas fără una din cele nouă medalii de aur cucerite la trei ediții ale Jocurilor Olimpice (2008, 20012 și 2016).

Citește și: SCANDAL în sportul internațional: Un vicecampion mondial a fost SUSPENDAT doi ani pentru DOPAJ

Nesta Carter (31 ani) a fost prezent și în ștafeta care a cucerit titlul olimpic la 4x100 m și în 2012, la Londra, tot cu un record mondial (36sec84/100). Din acea ștafetă au mai făcut parte Usain Bolt, Michael Frater și Yohan Blake.

După dezvăluirea testului pozitiv al lui Nesta Carter, în iunie anul trecut, Usain Bolt și-a manifestat tristețea. ''Este ceva ce mă îndurerează, ani întregi muncești din greu să colecționezi medalii de aur, pentru a fi campion, mi se rupe inima'', declara Bolt pentru cotidianul jamaican The Gleaner, potrivit Agerpres.

''Astfel de lucruri se întâmplă în viață, dacă se confirmă și va trebui să returnez medalia, o voi face, nu este o problemă pentru mine'', a adăugat cel mai rapid om am planetei, deținătorul recordurilor lumii la 100 m și 200 m.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.