DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Atos şi Thales anunţă crearea Athea, societatea mixtă care va dezvolta o platformă suverană de big data

computere

Atos şi Thales anunţă crearea Athea, o societate mixtă care va dezvolta o platformă suverană de big data şi inteligenţă artificială pentru jucătorii din sectorul public şi privat din comunităţile de apărare, informaţii şi securitate internă a statului. Compania va fi cea mai mare companie europeană de big data şi inteligenţă artificială pentru apărare şi securitate.

”Atos şi Thales anunţă crearea Athea, o societate mixtă care va dezvolta o platformă suverană de big data şi inteligenţă artificială pentru jucătorii din sectorul public şi privat din comunităţile de apărare, informaţii şi securitate internă a statului. Athea se va baza pe experienţa acumulată de ambele companii din faza demonstrativă a programului Artemis, platforma de big data a Ministerului Forţelor Armate franceze”, au informat companiile.

Anterior, cele două companii au semnat, de asemenea, contractul de optimizare şi pregătire a lansării la scară largă a platformei Artemis cu Agenţia Franceză pentru Achiziţii în Apărare. Noua societate mixtă va deservi iniţial piaţa franceză, ulterior abordând cerinţele europene, scrie News.ro.

Odată cu creşterea exponenţială a numărului de surse de informaţii şi presiunea crescută pentru a răspunde mai repede la problemele potenţiale, agenţiile de stat trebuie să gestioneze volume din ce în ce mai mari de date eterogene şi să accelereze dezvoltarea de noi aplicaţii AI în care securitatea şi suveranitatea sunt esenţiale.

Athea va crea o soluţie de gestionare în siguranţă a datelor sensibile la scară naţională şi va sprijini implementarea acelei soluţii în cadrul programelor guvernamentale. Noua entitate va oferi, expertiză, consultanţă, training şi alte servicii.

”Acest joint venture va pune în comun investiţiile, expertiza şi experienţa companiilor pentru a răspunde rapid şi eficient cererii de inovaţie. Athea va colabora cu un ecosistem de companii mari, IMM-uri, start-up-uri şi institute de cercetare specializate în big data şi inteligenţă artificială”, arată companiile.

„Acest joint-venture între Thales şi Atos ilustrează angajamentul ambelor companii de a sprijini transformarea digitală a clienţilor, oferind o soluţie sigură şi inovatoare bazată pe tehnologia franceză, pentru a procesa volume imense de date eterogene. Împreună, ne vom valorifica domeniile de expertiză pentru a oferi cele mai bune soluţii de big data şi inteligenţă artificială”, a declarat Marc Darmon, vicepreşedinte executiv, Secure Communications and Information Systems, Thales.

Împreună cu Agenţia Digitală pentru Apărare recent creată, entitatea comună va oferi, de asemenea, soluţii sigure şi blocuri tehnologice deschise şi modulare, care încurajează colaborarea şi stimulează ecosistemul industrial şi suveran, pentru a sprijini dezvoltarea de aplicaţii de încredere. „Capacităţile de date sensibile au devenit o problemă de suveranitate pentru agenţiile de stat. Prin combinarea expertizei a doi jucători majori în domeniul apărării şi tehnologiilor digitale cu flexibilitatea unei entităţi dedicate, Athea va genera un potenţial imens de inovaţie şi va stimula ecosistemul industrial şi de apărare, inclusiv start-up-uri inovatoare, pentru a satisface nevoile agenţiilor guvernamentale ale altor actori din sector. Acest nou joint venture Atos şi Thales reprezintă o oportunitate ce combină o înţelegere cuprinzătoare a problemelor de apărare şi securitate cu care se confruntă statele europene cu accesul la cele mai noi inovaţii în domeniul big data şi al inteligenţei artificiale”, a declarat Pierre Barnabé, senior executive vice president, Big Data and Cybersecurity, Atos.

Atos este lider global în transformare digitală, având peste 105.000 de angajaţi şi venituri anuale de peste 11 miliarde euro. Compania ocupă prima poziţie la nivel european în domeniile securităţii cibernetice, cloud şi performance computing. Grupul oferă soluţii personalizate end-to-end, pentru toate industriile din 71 de ţări. Atos este o societate europeană (Societas Europaea), listată la Bursa de la Paris cu indicele bursier CAC40. Compania operează sub mărcile Atos şi Atos|Syntel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.