Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATP: Cei mai buni tenismeni din lume sunt vaccinați în proporție de 95 la sută

tenis

Responsabilul de comunicare al ATP, Simon Higson, a anunţat că 95 la sută dintre cei mai buni 100 de jucători de tenis din lume sunt vaccinaţi, o condiţie aproape obligatorie pentru a participa la Australian Open, primul grand slam din 2022, informează RMC Sport.

Higson, care este şi vicepreşedinte al ATP, a corectat astfel o informaţie care circula pe Twitter, potrivit căreia doar 80 la sută dintre primii 100 de tenismeni sunt vaccinaţi.

"Este o informaţie veche. Proporţia pe care o cunoaştem noi pentru Top 100 este de 95 la sută", a scris el.

Organizatorii au stabilit că la Australian Open pot participa doar jucători şi jucătoare vaccinaţi sau cu excepţie medicală.

Printre motivele excepţiilor medicale se numără un "eveniment advers grav atribuit unei prime doze de vaccin aprobat". Un eveniment este considerat grav dacă a dus la spitalizare sau a dus la o invaliditate/incapacitate semnificativă.

La categoria "scutiţi" de vaccinare intră şi cei care au fost infectaţi cu virsul Sars-CoV-2 după 31 iulie 2021. Scutirea medicală trebuia solicitată până la 10 decembrie, cel târziu.

Participarea sârbului Novak Djokovici la primul grand slam al anului este încă sub semnul întrebării, deşi liderul ATP, care nu precizat dacă este vaccinat sau nu, este înscris la Australian Open, dar şi la Cupa ATP de la Sydney, prima competiţie masculină din 2022

Australian Open va avea loc între 17 şi 30 ianuarie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.