Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atuurile chirurgiei robotice cu sistemul da Vinci Xi

Vinci Xi

Chirurgia robotică este o formă avansată de chirurgie minim invazivă, cu beneficii care includ, față de chirurgia clasică, pierderi sanguine reduse în timpul intervenției și complicații postoperatorii mai puține, un timp de spitalizare mai scurt, recuperare rapidă și cicatrici de mici dimensiuni. Instrumentele performante de care dispune sistemul de chirurgie robotică da Vinci Xi permit depășirea limitărilor chirurgiei laparoscopice și realizarea pe cale minim invazivă a unor intervenții mai complexe.

Vizibilitatea ridicată

Unul dintre atuurile robotului da Vinci Xi este reprezentat de instrumentele optice, ce îi oferă chiurgului care realizează intervenția de la consola robotului o vizibilitate foarte bună a câmpului operator. Imaginea este 3D și mărită de până la 10 ori. În plus, chirurgul comandă chiar el mișcările camerei optice, direcționând-o ușor către zona de interes. Acest lucru conferă stabilitate imaginii în timpul intervenției și permite evitarea unor eventuale momente de impas.

Versatilitatea instrumentelor și libertatea de mișcare

Robotul da Vinci Xi are instrumente articulate, cu partea activă capabilă să se miște în toate direcțiile. Ele se caracterizează prin 7 grade de libertate, spre deosebire de doar 2 grade de libertate în laparoscopie, iar versatilitatea vârfurilor este cu totul deosebită. Instrumentele robotice perfecționează astfel mâna umană și îi oferă medicului acces în spații înguste.

Mișcările mai precise

Sistemul da Vinci Xi atenuează tremorul fiziologic al mâinii, transformând mișcările chirurgului în manevre mai sigure, mai precise, cu o siguranță crescută pentru pacient.

Ergonomia și confortul sporit pentru chirurg

În timpul intervențiilor, adesea de lungă durată, chirurgul operator stă așezat pe un scaun, la consolă, beneficiind de o ergonomie mult mai bună. Confortul sporit al chirurgului are efecte imediate, contribuind la obținerea unor rezultate operatorii mai bune, dar și pe termen lung, diminuând gradul de oboseală al acestuia.

Spitalul Clinic Sanador și-a completat dotările tehnologice de înaltă performanță cu cel mai nou sistem chirurgical robotic – da Vinci Xi. În luna august, au avut loc la Sanador primele intervenții de chirurgie generală realizate cu ajutorul sistemului da Vinci Xi, urmând ca, în curând, să fie realizate și intervenții de chirurgie robotică în sfera urologiei.

Află aici mai multe informații despre beneficiile și utilizările chirurgiei robotice.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.