Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au bătut RECORDUL: Pe ce s-au cheltuit banii la nunta anului și ce SUMĂ URIAȘĂ au scos mirii

prințul Harry Meghan Markle

Nunta prințului Harry cu actrița americană Meghan Markle de sâmbătă a costat circa 32 de milioane de lire sterline, mai mult cu circa 12 milioane decât cea a Ducelui și Ducesei de Cambridge din 2011, estimată la 20 de milioane de dolari, relatează The Sun.

Experții de la firma de planificare a nunților Bridebook estimează că nunta regală de sâmbătă ar fi costat în jur de 32 de milioane de lire sterline, iar cea mai mare parte a costurilor ar fi pentru securitatea evenimenutului, scrie mediafax.ro.

Citește și: Top 3 cele mai bogate familii regale din Europa. Surpriză! Pe ce loc se află Casa Regală din Marea Britanie

„Chiar dacă nunta prințului William și a lui Kate Middleton a fost mai mare și a avut loc la Westminster Abbey, securitatea pentru nunta lui Harry și Meghan a costat mai mult, din cauza nivelului ridicat de amenințare teroristă”, spun specialiștii.

Alte costuri includ faptul că Windsor a trebuit să fie blocată pentru această zi, cu o prezență masivă a autorităților, precum și controlul mulțimii și restricțiile plasate în magazine și restaurante.

Citește și: De ce i-a făcut de fapt Ludovic Orban plângere penală Vioricăi Dăncilă – planul din spatele ușilor închise! Ce va urma pentru cariera lui politică

Experții de la compania Bridebook au calculat câteva dintre costurile-cheie a nunții regale.

Specialiștii estimează că aproximativ 90.000 de lire ar fi fost cheltuite pentru cele 20 de trompete placate cu argint care au anunțat evenimentul, 50.000 de lire sterline pentru tortul de la Violet Bakery din estul Londrei, 110.000 de lire sterline pe flori pentru a împodobi culoarul Capelei Sfântului Gheorghe la Castelul Windsor și în Sala Mare a Sfântului Gheorghe, 300.000 de lire sterline pentru închirierea spațiului unde a avut loc recepția, în cartierul Frogmore House, 26.000 de lire sterline pe mâncarea celor 2.640 de membri ai publicului care au fost invitați, 30 milioane de euro pentru măsurile de securitate și între 300.000 și 400.000 de dolari pe rochia lui Meghan.

Citește și: Atenție, șoferi! De astăzi, o nouă instituție vă poate lăsa fără mașină

Prinţul Harry al Marii Britanii şi fosta actriţă americană Meghan Markle s-au căsătorit sâmbătă, la capela Saint George din Windsor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.