Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au calculat ucrainenii: Rușii au comis peste 32.000 de crime de război în Ucraina

BBC
evacuare populatie ucraina

Biroul Procurorului General de la Kiev a transmis că, până pe 6 septembrie, au fost înregistrate 47.025 de infracțiuni legate de invazia la scară largă declanşată de Rusia pe 24 februarie 2022. Potrivit parchetului, au fost documentate 32.093 de crime de agresiune și crime de război.

Este vorba despre 30.887 de încălcări ale legilor și obiceiurilor războiului, 73 de infracţiuni vizând planificarea, pregătirea sau inițierea și desfăşurarea unui război de agresiune şi 30 de cazuri de propagandă de război, în timp ce 1.103 dintre infracţiuni fac parte din alte categorii, scrie rador.ro.

De asemenea, autorităţile ucrainene au înregistrat 14.932 de infracțiuni împotriva securității naționale, dintre care 10.410 sunt cazuri de încălcare a integrității teritoriale și inviolabilitatea Ucrainei, 1.645 de înaltă trădare, 2.137 de colaboraţionism, 160 de susţinere a statului agresor, 64 de sabotaj, iar 516 fac parte din altfel de categorii.

Potrivit Procuraturii Generale a Ucrainei, 741 de copii au fost răniți în Ucraina din cauza agresiunii ruse, în timp ce 382 au fost ucişi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.