Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au crescut salariile! În ce domeniu să lucrezi ca să ai leafă de peste 4.000 de lei pe lună

bani teanc

Salariul mediu pe economie a crescut, în iulie, cu 31 de lei, potrivit statisticilor oficiale. Astfel, un român a câştigat, în medie, 1.849 de lei “în mână”.

Concret, cele mai mari salarii au fost plătite de companiile care extrag petrol şi gaze naturale, unde câştigul salarial mediu net a fost de 4.907 lei, arată ultimele date publicate de Institutul Naţional de Statistică. Pe‑aproape se situează angajaţii firmelor care oferă servicii în domeniul IT, care bagă‑n buzunar, în medie, 4.517 de lei.

Poziţia a treia este ocupată de salariaţii din domeniul fabricării produselor de cocserie, care “saltă” 4.343 lei/lună. La polul opus, angajaţii hotelurilor şi restaurantelor au în continuare cele mai mici lefuri din România, aproape 1.100 de lei pe lună.

Clasamentul celor mai mici salarii este completat de cei care muncesc în fabricile de textile (1.240 lei/lună) şi în cele care produc mobile (1.288 lei/lună). Pentru comparaţie, salariul mediu la nivel mondial este de 1.480 de dolari (echivalentul a circa 5.293 lei).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.