Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au dat peste cap toate pariurile: Ce nume au ales Meghan de Sussex și al prințului Harry pentru bebelușul lor și care e semnificația

bebe meghan markle

Conform caselor de pariuri, numele bebelușului regal ar fi putut fi Arthur, așa cum au pariat cei mai mulți britanici. Numai că nu a fost așa. Bebelușul ducesei Meghan de Sussex și al prințului Harry, un băiețel care s-a născut luni dimineață, a primit numele de Archie Harrison Mountbatten-Windsor, arată un anunț publicat pe contul de Instagram al cuplului, după ce copilul a fost prezentat Reginei Elisabeta.

”În această după amiază Altețele lor Regale l-au prezentat Majestății sale Regina pe cel de-al optulea stră-nepot la Castelul Windsor. Ducele de Edinburg și Ducesa mamă au fost de asemenea de față”, spune anunțul familiei de Sussex. Nu a fost menţionat un potenţial titlu regal pentru Archie, informează mediafax.ro.

Citește și: Detalii mai puțin știute! Cu ce se ocupă fiica miliardarului Ion Țiriac

Numele de Archie Harrison le-a amintit jurnaliștilor de la Bazaar că Archie este un prenume cu origini engleze, cu sensul ”adevărat și îndrăzneț”, fiind o variantă a numelui Archibald. Al doilea prenume al bebelușului, ”Harrison”, însemnă literal ”fiul lui Harry”.

Primele imagini cu primul copil al ducesei Meghan de Sussex și al prințului Harry au fost publicate în presa britanică, miercuri, înaintea întâlnirii micuțului cu Regina Elisabeta.

Citește și: Victoria de senzație a Simonei Halep! Câți bani a câștigat pentru calificarea în sferturi la Madrid

Ducii Meghan și Harry de Sussex au apărut în fața unui număr mic de jurnaliști adunați la St George's Hall de la castelul Windsor.

Întrebat de jurnaliști cu cine seamănă copilul, Harry a spus că toată lumea spune că bebelușii se schimbă mult în primele două săptămâni de viață. "Practic, suntem martori ai felului în care are loc acest proces de schimbare în următoarea lună, dar felul în care arată se schimbă de la o zi la alta".

Citește și: Un fost ofițer SRI aruncă-n aer propunerea interimară la Justiție a Vioricăi Dăncilă: ‘Ne-am tâmpit de tot?’

"Are un temperament dulce, este cu adevărat calm", a declarat ducesa Meghan de Sussex, potrivit CNN. La care prințul Harry a replicat glumind că nu știe cu cine seamănă în acest aspect.

"Este magic, este uimitor. Îi am alături pe doi dintre cei mai buni băieți din lume. Așa că sunt fericită", a mai spus ducesa Meghan.

Citește și: Anunț făcut de Viorica Dăncilă! ‘Vom aproba astăzi noi măsuri pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a celor două scrutine din 26 mai 2019’

La întâlnirea cu presa, bebelușul a fost îmbrăcat în alb, purtând pe cap o căciuliță. O rochie albă a fost aleasă și de ducesă, în timp ce prințul Harry a optat pentru un costum gri.

Bebelușul este verișorul celor trei copii ai ducilor William și Catherine de Cambridge, prințul George, în vârstă de cinci ani, prințesa Charlotte, în vârstă de patru ani, și prințul Louis, care abia a împlinit un an.

Citește și: Detalii mai puțin știute! Cu ce se ocupă fiica miliardarului Ion Țiriac

Bebelușul ducilor Meghan și Harry de Sussex este al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii. De asemenea, copilul este al șaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii - după bunicul său, prințul moștenitor Charles, unchiul său, prințul William, copiii acestuia, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis, și tatăl său, prințul Harry.

După naștere, eveniment la care prințul Harry a asistat - dar care, potrivit unor publicații britanice, ar fi avut loc la un spital privat -, acesta a făcut o scurtă declarație pentru presă, la Frogmore Cottage, noua sa reşedinţă de pe domeniul Windsor. "Sunt încântat că Meghan și cu mine avem un băiețel. A fost cea mai uimitoare experiență pe care mi-aș fi putut-o imagina vreodată. Este greu de înțeles cum o femeie poate face un astfel de lucru, dar suntem amândoi extrem de încântați și recunoscători pentru sprijinul manifestat de toată lumea", a spus prințul, care a adăugat că sarcina lui Meghan depășise termenul.

Citește și: Victoria de senzație a Simonei Halep! Câți bani a câștigat pentru calificarea în sferturi la Madrid

Copilul ducesei Meghan de Sussex nu va moșteni titlul de prinț pe care îl poartă tatăl său. În urma unei decizii luate de regele George al V-lea, bunicul reginei Elizabeth a II-a, datând din 1917, titlul de "alteța sa regală prințul/ prințesa" este rezervat doar copiilor suveranului, copiilor fiilor suveranului și celui mai mare dintre fii prințului de Wales (primul moștenitor direct al tronului britanic). Acesta este motivul pentru care Zara și Peter Phillips, copiii prințesei Anne, sora prințului Charles de Wales și fiică a reginei Elizabeth a II-a, nu au moștenit titlul de prinț/prințesă. Din contră, restul verilor acestora, copiii prinților Charles, Andrew și Edward, poartă acest titlu. Situația se poate schimba dacă regina Elizabeth a II-a dorește să modifice decizia bunicului ei. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, noul bebeluș regal va trebui să se mulțumească cu titlul moștenit de la părinți, conte de Dumbarton.

Bebeluşul ducilor de Sussex va avea automat și cetățenie americană, prin mama sa.

Citește și: Un fost ofițer SRI aruncă-n aer propunerea interimară la Justiție a Vioricăi Dăncilă: ‘Ne-am tâmpit de tot?’

Iar un alt fapt insolit este acela că bebelușul este unul dintre puținii membri metiși de rang înalt din familia regală britanică - despre regina Charlotte (1744 - 1818) se spune că era metisă, iar aceasta a avut 15 copii.

Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, al șaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 37 de ani, s-au căsătorit în mai 2018, după o relație de doi ani.

Citește și: Anunț făcut de Viorica Dăncilă! ‘Vom aproba astăzi noi măsuri pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a celor două scrutine din 26 mai 2019’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.