Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au explodat cazurile de COVID-19 în Olanda, după ridicarea restricţiilor: 180 de tineri s-au infectat, după o petrecere

RFI România
Olanda

Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a crescut cu 66% în ultimele şapte zile în Olanda, în prima săptămână după ridicarea restricţiilor antiepidemice şi încetarea purtării obligatorii a măştii în spaţiile interioare, numai după ce au petrecut într-o discotecă cel puţin 180 de tineri fiind testaţi pozitiv, relatează marţi agenţia EFE.

Olanda înregistrează zilnic peste 1.500 de noi cazuri de COVID-19, cu 566 mai multe decât media săptămânii trecute, deşi spitalizările sunt în scădere, probabil ca efect al vaccinării, scrie Agerpres.ro.

Cele mai multe infectări se înregistrează în grupa de vârstă 10-29 de ani, cu un vârf în categoria 20-29 de ani.

Creşterea numărului infectărilor coincide cu relaxarea restricţiilor şi autorităţile sanitare olandeze au avertizat asupra riscului unui nou val epidemic în toamnă din cauza ameninţării variantei Delta (varianta indiană) mai contagioase, estimând că deja mai mult de jumătate din cazurile de COVID-19 sunt provocate de această variantă.

Potrivit serviciului de sănătate municipal, cel puţin 180 de tineri care au petrecut într-o discotecă din localitatea olandeză Enschede au fost apoi testaţi pozitiv pentru COVID-19. Numărul lor ar putea fi mai mare, dat fiind că nu toţi cei circa 800 de tineri care au fost în acea discotecă au fost testaţi. Mai mult, de atunci au trecut nouă zile, timp în care ei ar putea să fi infectat şi alte persoane.

Institutul de sănătate publică olandez (RIVM) a deschis o anchetă, întrucât conform regulilor în vigoare accesul în discoteci este permis numai pe baza certificatului de vaccinare sau a unui test PCR negativ.

Circa 38% din populaţia Olandei de circa 17 milioane de locuitori a fost vaccinată cu schema completă, un obiectiv al guvernului fiind vaccinarea adolescenţilor înaintea începerii anului şcolar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.