Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au fost ARESTAȚI pentru 30 de zile: PREJUDICIU de multe milioane la un spital

diicot

Tribunalul Argeş a dispus vineri arestarea preventivă a trei persoane reţinute de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT într-un dosar privind prejudicierea unui spital cu 4 milioane de lei.

Instanţa a admis propunerea procurorilor DIICOT şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Elena Amalia Dumitraşcu, Nicolae Iordache şi Cătălin Adrian Iordache-Dincă pe o durată de 30 de zile.

Citește și: Ce de bani! Ce salariu impresionant are șefa Vodafone România și ce „primă” de instalare a primit

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare, dar este executorie.

Potrivit unor surse judiciare, unitatea medicală prejudiciată de cei trei este Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Citește și: A murit cea mai bogată femeie de pe planetă! Cine i-a luat „COROANA”

Şase percheziţii domiciliare ale procurorilor DIICOT şi ofiţerilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au avut loc în acest dosar, joi, în municipiul Piteşti şi în oraşul Ştefăneşti.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES, în dosar există indicii că, începând cu luna noiembrie 2012, trei persoane fizice şi o societate comercială au constituit un grup infracţional organizat, ce a funcţionat până la sfârşitul lunii martie 2017, în scopul delapidării cu consecinţe deosebit de grave a unei unităţi medicale.

Citește și: Deși e în pușcărie, afacerile îi merg strună! Cine sunt femeile care l-au umplut de bani pe Cristi Borcea

"Doi dintre membri şi societatea comercială au avut rolul de a pune la dispoziţie contul deschis de această societate la trezorerie pentru transferarea sumelor de bani delapidate, ce urmau să fie retrase ulterior din conturile bancare ale societăţii de către cele două persoane - administratorii în drept şi în fapt ai societăţii comerciale. Cel de-al treilea membru al grupului infracţional organizat, economist în cadrul Serviciului de contabilitate al spitalului, a avut rolul de a completa şi de a determina persoanele responsabile din cadrul spitalului să semneze fără vinovăţie ordine de plată cu denumirea unor societăţi comerciale care au calitatea de furnizori ai spitalului şi codul de identificare fiscală şi contul IBAN al societăţii comerciale controlate de grupul infracţional", se precizează în comunicat.

Citește și: Mafia educației! Sumele COLOSALE învârtite de baronii manualelor

Conform aceleiaşi surse, din cercetări a rezultat că economistul a completat 70 de ordine de plată cu denumirea unor societăţi comerciale furnizoare ale spitalului şi cu codul de identificare fiscală şi numărul de cont ce aparţin societăţii celorlalţi membri ai grupului infracţional. El a determinat persoanele din cadrul spitalului care aveau atribuţii în semnarea ordinelor de plată să semneze fără vinovăţie cele 70 de documente în baza cărora a fost transferată suma totală de 3.988.688 de lei din contul deschis la trezorerie de către spital în contul societăţii membrilor grupului infracţional.

Citește și: Mărturisire șocantă! Cărei vedete TV i-a fost clonat cardul de salariu

Imediat după ce sumele respective au fost transferate în contul firmei controlate de grupare, banii au fost retraşi în numerar de către membrii grupării.

Procurorii DIICOT efectuează faţă de cele trei persoane şi faţă de societatea comercială cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Citește și: Anunțul momentului! Cu cât se măresc, de fapt, salariile românilor

În acelaşi dosar se efectuează urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunii de perturbare a funcţionării sistemelor informatice, care a constat în faptul că documentele întocmite în fals şi datele din acestea au fost introduse în sistemul electronic de evidenţe contabile al spitalului, ceea ce a dus la alterarea în mod grav a evidenţelor şi rezultatelor financiare ale unităţii spitaliceşti.

Citește și: Atenție mare! Se schimbă legea energiei termice – la ce veți fi obligați .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.