DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Au fost constituite delegațiile interparlamentare

parlamentul european

Parlamentul European va avea 44 de delegații interparlamentare în această legislatură, având ca scop menținerea relațiilor cu membri ai parlamentelor altor țări, regiuni și organizații.

Eurodeputații au votat miercuri la prânz asupra componenței delegațiilor interparlamentare. Propunerea din partea Conferinței Președinților (Președintele PE și liderii grupurilor politice) a fost aprobată cu xx voturi pentru, xx împotrivă și xx abțineri. Membrii diferitelor delegații au fost anunțați la ora 19.00 (20.00 ora României).

Lista cu cele 44 de delegații (același număr ca în legislatura precedentă) și membrii acestora este disponibilă aici.

Detalii asupra apartenenței deputaților români sunt disponibile în tabelul publicat online.

Background

Delegațiile interparlamentare mențin relațiile și fac schimburi de informații cu membri ai parlamentelor altor țări, regiuni și organizații, pentru promova valorile fundamentale ale Uniunii Europene: libertatea, democrația, respectul pentru drepturile omului si libertățile fundamentale, și statul de drept.

Citește și: Corina Crețu, desemnată Raportor al Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European

După ce europarlamentarii aprobă natura și componența numerică a delegațiilor interparlamentare, grupurile politice și membrii neafiliați numesc membrii delegaților în funcție de deciziile interne. Componența acestor delegații trebuie să respecte proporționalitatea statelor membre, a orientărilor politice și a echilibrului de gen.

Următorii pași

Președinții și vicepreședinții delegațiilor vor fi aleși în cadrul reuniunilor constitutive ale delegațiilor, care vor avea loc cel mai probabil în luna septembrie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.