Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au fost stabilite semifinalistele turneului WTA de la Abu Dhabi

Facebook Daria Kasatkina
Daria Kasatkina

Jucătoarea chineză de tenis Zheng Qinwen, numărul 29 mondial, s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Abu Dhabi, dotat cu premii totale de 780.637 de dolari, urmând să o înfrunte sâmbătă pe rusoaica Liudmila Samsonova, cap de serie numărul 8 la această competiţie, informează Agerpres.

În vârstă de 20 de ani, Zheng Qinwen a trecut vineri în două seturi, 6-1, 6-2, de o altă reprezentantă a Rusiei, Daria Kasatkina, principala favorită de la Abu Dhabi, în faţa căreia s-a impus după doar 78 de minute de joc. Ea a obţinut cu această ocazie a treia sa victorie în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA, după ce le-a învins în 2022 pe tunisianca Ons Jabeur, la Toronto, şi pe spaniola Paula Badosa, la Tokyo.

Asiatica a acces pentru a treia oară în carieră într-o semifinală din circuitul profesionist şi a doua de categoria WTA 500, după a disputat anul trecut finala turneului de la Tokyo.

În penultimul act la Abu Dhabi, Zheng Qinwen o va înfrunta pe Liudmila Samsonova, care a învins-o cu 6-3, 6-3 pe compatrioata şi partenera sa de dublu Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 4.

Campioana olimpică en titre, elveţianca Belinda Bencic, favorita numărul 2, a acces la rândul ei în semifinalele competiţiei din Emiratele Arabe Unite, graţie victoriei cu 7-6 (7/5), 6-2 în partida cu americanca Shelby Rogers, venită din calificări.

Bencic o va avea ca adversară sâmbătă pe brazilianca Beatriz Hadad Maia (nr.6), învingătoare cu 3-6, 6-3, 6-2. după mai mult de două ore de joc, în meciul cu kazaha Elena Rîbakina, câştigătoarea trofeului la Wimbledon anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.