Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au fost stabilite ziua și locul unde va fi înmormântat Aleksei Navalnîi

Nexta
Alexei Navalnîi

Funeraliile lui Aleksei Navalnîi, opozantul lui Vladimir Putin care a murit în închisoare la numai 47 de ani, vor avea loc vineri la Moscova, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, relatează SkyNews.

Slujba va avea loc la o biserică din cartierul Marino, la ora locală 14.00 (13.00, ora României), a precizat Kira Iarmîş într-o postare pe X, conform News.ro.

Ea a îndemnat oamenii să "vină devreme".

Înmormântarea va avea loc apoi la cimitirul Borisov, a confirmat ea.

Marţi, purtătoarea de cuvânt a liderului opoziţiei a declarat că echipa sa se străduia să găsească o casă funerară - multe dintre ele refuzând să organizeze slujba atunci când au aflat de cine este vorba.

Tot marţi, avocatul lui Aleksei Navalnîi, Vasili Dubkov, care a însoţit-o pe mama opozantului defunct, Liudmila Navlnaia, săptămâna trecută, în timp ce aceasta cerea autorităţilor să-i predea trupul neînsufleţit al fiului său, a fost reţinut pentru scurt timp la Moscova, pentru tulburarea ordinii publice.

Rămăşiţele lui Aleksei Navalnîi, pe care rudele acestuia le cereau de peste o săptămână, după moartea acestuia în închisoare la 16 februarie, au fost predate mamei acestuia abia sâmbătă, 24 februarie. Femeia acuzase autorităţile că o şantajează pentru ca înmormântarea să fie secretă şi fără public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.