Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au început lucrările de extindere a UPU şi ambulatoriului de la SJU Târgovişte. Valoarea investițiilor depășește 16 milioane de lei

Economica.net
investitii fonduri dezvoltare

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că au început lucrările de extindere, reabilitare şi modernizare la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) şi Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgovişte.

Investiţia la Ambulatoriu este finanţată cu bani europeni în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, valoarea lucrărilor fiind de 16,8 milioane de lei, potrivit Agerpres.

"Prin această lucrare de anvergură se urmăreşte sprijinirea cetăţenilor care se adresează sistemului de sănătate dâmboviţean, prin creşterea accesibilităţii serviciilor de sănătate oferite de Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Cele trei etaje ale imobilului extins vor găzdui: cabinete de specialitate, cameră de recoltare, laborator, sală de gipsare, sală de tratament, saloane - toate acestea urmând a beneficia de dotări moderne; registratura, spaţii tehnice şi de depozitare, scări de acces şi de evacuare pentru pacienţi şi personalul medical", informează CJ Dâmboviţa.

Lucrările de la Unitatea de Primiri Urgenţe au o valoare totală de 8,1 milioane lei.

"Proiectul are o abordare integrată şi urmăreşte ca indicatori precum: scăderea timpului de aşteptare al pacienţilor până la primul consult, respectiv până la externarea sau internarea pe secţii, creşterea capacităţii de preluare a pacienţilor din accidente cu victime multiple (...). Unitatea de Primiri Urgenţe va beneficia de dotarea cu echipamente şi componente necesare bunei funcţionări şi eficientizării serviciilor de sănătate publică pe care le desfăşoară permanent", mai anunţă CJ Dâmboviţa.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a declarat că, în paralel cu lucrările aflate în plină desfăşurare, în ultimele nouă luni au fost angajaţi la spitalul judeţean 22 de medici specialişti, un medic de medicină primară şi un farmacist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.