Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au început zborurile 'fără Covid' între SUA şi Europa: Italia a fost prima destinație

https://www.bloomberg.com/
Alitalia

Primul zbor ''fără Covid'' între Statele Unite şi Europa a aterizat miercuri la Roma de la New York, o iniţiativă care îşi propune să deschidă rutele aeriene între cele două maluri ale Atlanticului blocate de pandemie, relatează AFP.

Pasagerilor li s-a cerut să aibă un test negativ pentru COVID -19 cu 48 de ore înainte de zborul Alitalia de pe aeroportul John F. Kennedy şi să efectueze un altul la sosirea pe aeroportul Fiumicino din Roma, scrie agerpres.ro.

Citește și: Liderul AUR, George Simion va iniția suspendarea președintelui: Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral

Potrivit agenţiei de presă AGI, testele celor 100 de pasageri prezenţi la bordul avionului au fost toate negative, ceea ce le-a permis să evite carantina de 14 zile impusă în cazul altor sosiri din Statele Unite.

Printre pasageri, Chiara, originară din Italia şi care trăieşte în Statele Unite, îşi vizitează părinţii împreună cu soţul şi cu fiul de şapte luni. ''A trecut aproape un an de când nu am mai fost în Italia'', a declarat ea pentru AFP. ''Fiul nostru s-a născut în aprilie şi până acum nimeni din familia noastră nu l-a cunoscut. De aceea suntem atât de fericiţi'', a spus Chiara.

Citește și: Rareș Bogdan: PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri

Toţi pasagerii acestui zbor au trebuit să poarte o mască pe tot parcursul călătoriei şi să o înlocuiască la fiecare patru ore, potrivit autorităţilor aeroportului.

''Este o experienţă extraordinară pentru că renaşte speranţa pentru transportul aerian, mobilitate şi economie, chiar şi în prezenţa coronavirusului'', a spus Nicola Zingaretti, preşedintele regiunii Lazio a cărei capitală este Roma.

Citește și: Decizia neașteptată luată de Eugen Tomac: Mi-am depus demisia din funcția de președintele al PMP

Această iniţiativă survine în urma lansării, în septembrie, a zborurilor interne ''fără Covid'' între Roma şi capitala financiară Milano.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.