Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au încercat să treacă granița cu cărți de identitate românești și austriece, dar au fost prinși

bursa.ro
granita bariera gard migranti

Trei afgani, doi turci şi un sirian au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa folosind documente de călătorie româneşti, respectiv austriece care aparţineau altor persoane, potrivit unui comunicat al de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, notează Agerpres.

Astfel, potrivit sursei citate, sâmbătă, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind cu un autoturism, trei persoane care s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti.

"Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezentate la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt doi cetăţeni din Turcia în vârstă de 28, respectiv 42 de ani şi un cetăţean din Siria în vârstă de 23 de ani", se menţionează în comunicat.

Duminică, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasageri în trenul care circulă pe relaţia Bucureşti Nord - Budapesta, trei persoane care, la controlul specific, au prezentat documente de călătorie eliberate de către autorităţile din Austria.

"Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetăţeni din Afganistan", precizează sursa citată.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră derulează cercetări, la finalizare urmând să fie luate măsurile legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.