Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au jucat un rol important, acum risca sa nu mai intre in Parlament

partid grafic sondaj

De-a lungul timpului partidele mici au jucat un rol esential in formarea majoritatilor parlamentare si a guvernelor. Unul dintre aceste partide este Partidul Conservator, care acum insa nu are in fata un viitor prea stralucit.

PC-ul (n.r. pe vremea aceea PUR) a jucat un rol important in 2004, cand a ajutat alianta D.A. sa formeze o noua majoritate in Parlament si sa obtina Guvernul. Tot PC-ul a fost piesa cheie care a contribuit la formarea USL. PC-ul a fost elementul de legatura intre PSD si PNL, doua partide care nu pareau sa poata fi conciliate. Dar formarea Aliantei de Centru Dreapta intre PC si PNL a fost pasul premergator crearii USL-ului.

Acum insa PC-ul este fracturat si risca nu doar sa nu intre Parlament, ba chiar sa nu participe la alegeri. Principala fractura din PC este cea legata de fuziunea cu PLR. O parte dintre cei care se impotrivesc acestei fuziuni au anuntat deja dorinta formarii unui nou partid. Nici PLR nu este un partid suficient de bine consolidat pentru ca impreuna cu un PC divizat sa poata juca un rol la fel de important ca in trecut.

Citeste si: EXCLUSIV S-a înființat PPU-SL. Cine sunt și ce vor

Citește și: S-a rupt partidul Conservator: Am ales să pun bazele unui nou proiect politic

"Partidul Conservator are un viitor incert, probabil nici nu se va prezenta la alegerile viitoare sau va merge in aceasi varianta ca si pana acum in remorca PSD-ului.

E o problema (n.r. cu alianta/fuziuena PLR-PC). E o fractura. PC-ul cat de mare e - mai e si fracturat. Si PLR e un actor politic dar nu stiu daca va reusi sa intre in alegeri pentru ca nu si-a construit organizatii locale care sa ii permita sa castige primari.

Eu credeam anul trecut cand a fost migratia primarilor ca se va face catre PLR. Nu s-a intamplat asa. Ori cand un partid nu are baza locala nu castiga voturi la alegerile parlamentare. Iar PSD-ul sa cedeze din voturile sale PLR-ului nu o va face", a declarat pentru stiripesurse.ro analistul politic Cristian Parvulescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.