Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au luat-o pe cont propriu: Veteranii americani au declanșat operațiunea secretă 'Pineapple Express', în Afganistan

Cheraw Chronicle
Pineapple Express militari americani Kabul afganistan

Veterani ai armatei americane, care au servit în Afganistan, au extras 500 de afgani din Afganistan, în noaptea de joi spre vineri, în cadrul unei operaţiuni secrete numite "Pineapple Express".

Candalul de televiziune ABC a discutat cu membri ai grupului care au desfăşurat această "ultimă operaţiune de salvare", scrie news.ro.

Citește și: DEZVĂLUIRI crunte din sânul armatei SUA: Armata și guvernul afgan nu au existat cu adevărat. Ofițerii americani urmăreau promovarea și corupția prospera

Aceşti veterani, sub numele de "Task Force Pineapple", nu sunt parte oficială a forţelor americane din capitala afgană, dar au acţionat împreună cu acestea şi cu ambasada de la Kabul. Ei au adus oamenii la aeroportul controlat de americani în grupuri mici, fiind vizate 500 de persoane, între care foşti membri ai unităţilor speciale din forţele armane afgane şi familiile lor. Peste 130 de persoane au fost aduse la aeroport cu o noapte înainte.

Operaţiunea de salvare a început la mijlocul lunii, după ce locotenent colonelul Scott Mann a primit mesaje disperate din partea unui fost comandant afgan alături de care a luptat şi care aştepta o viză pentru SUA.

Citește și: Liderii talibanilor încep să-şi arate chipurile pe Twitter

Locotenent colonelul Mann a decis atunci să-l scoată clandestin din ţară, iar apoi s-a făcut acelaşi lucru cu alte sute de persoane în cadrul operaţiunii "Pineapple Express".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.