Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au mai rămas 100 de zile până la cel mai important eveniment sportiv din acest an, Cupa Mondială de Rugby: Ce spune Alin Petrache

petrache

Au mai rămas 100 de zile până la cel mai important eveniment sportiv din acest an, Cupa Mondială de Rugby ce va avea loc în Franța, între 8 septembrie și 28 octombrie. Cele mai bune 20 de echipe de rugby din lume vor juca pentru a câștiga cel mai prestigios trofeu din lumea Ovalului, cel care poartă numele inventatorului rugby-ului, William Webb Ellis.

România face parte din Grupa B, una dintre cele mai grele grupe ale competiției. Stejarii vor debuta pe 9 septembrie cu Irlanda, actualul lider mondial, apoi vor juca pe 17 septembrie, cu Africa de Sud, campioana mondială en-titre. Ambele partide vor avea loc la Bordeaux, după care echipa va evolua la Lille. Aici, pe 30 septembrie, România va întâlni Scoția și pe 8 octombrie, Tonga.

Un eveniment excepțional, care strânge alături de Stejari pe toți iubitorii rugby-ului și sportului românesc. “Doar 100 de zile până la Cupa Mondială de Rugby! Este momentul în care sufletele noastre se încarcă de emoție și nerăbdare pentru cel mai așteptat eveniment sportiv al anului! Pentru toți iubitorii rugbyului din România, acesta este un moment unic și extraordinar în care putem demonstra că suntem o forță pe terenul de joc! Pentru jucătorii noștri, această competiție înseamnă șansa de a lupta alături de cei mai buni, de a-și pune abilitățile și determinarea la încercare în fața lumii întregi. Ei reprezintă onoarea și mândria noastră, iar în aceste 100 de zile, îi vom susține necondiționat, știind că vor lupta cu inima și sufletul pentru victorie!

Pentru fanii noștri, acest eveniment este o ocazie de a trăi emoții pe măsură, de a simți pulsul fiecărei acțiuni și de a fi parte dintr-un tribut adus spiritului rugbyului. Fiecare meci va fi un spectacol grandios în care vom încuraja echipa noastră și vom aplauda fiecare moment de geniu, fiecare placaj, fiecare eseu înscris sau fiecare transformare reușită. Împreună, vom forma un zid de entuziasm și susținere, transmițând energia noastră celor care se luptă pe teren! În aceste 100 de zile, ne pregătim să celebrăm cu bucurie și pasiune această mare sărbătoare a rugbyului mondial. Fiecare zi care trece ne aduce mai aproape de momentul în care visele noastre vor prinde viață pe gazonul de joc. Vom îmbrăca cu mândrie tricourile naționalei, vom flutura steagurile și vom cânta imnul cu inima plină de emoție. Este timpul să ne unim și să arătăm lumii întregi că suntem aici, pregătiți să facem istorie!”, spune Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Această zi specială, care marchează cele 100 de zile rămase până la debutul competiției a fost sărbătorită în Franța, gazda competiției printr-o serie de evenimente speciale. Trofeul Webb Ellis a fost adus în Franța, de Tendai Mtawarira, unul dintre cei mai selecționați jucători Springbok, campion mondial en-titre cu Africa de Sud. Acesta a oferit, în mod simbolic, trofeul, organizatorilor competiției.

De asemenea, tot astăzi au fost prezentate și medaliile ce se vor decerna echipelor care vor urca pe podium la Cupa Mondială de Rugby din Franța: câștigătorii trofeului Webb Ellis Cup, finaliștii și câștigătorii medaliilor de bronz. Acestea sunt făcute din telefoane mobile reciclate, peste 200.000 de astfel de bucăti au fost folosite, fiind realizate de Monetăria din Paris unde au fost bătute și gravate.

Au fost confecționate în total 1,491 medalii (aur, argint,bronz și medalii de participare) s-au folosit 206.000 de telefoane mobile reciclate. 2,953 kilograme metal au fost recuperate din 31 de tone de telefoane, fiecare medalie a fost făcută din 138 de telefoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.