Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au răsărit noi partide pe scena politică

oameni

Cinci noi formațiuni politice au fost înregistrate, de la începutul anului, în registrul partidelor politice, potrivit Tribunalului București, înaintea celor două runde de alegeri europarlamentare și prezidențiale.

- PARTIDUL ROMÂNILOR DIN DIASPORA

Este condus de Ion Dăscălescu, un afacerist român, de profesie jurist, stabilit în Italia și care a cochetat încă din 2011 cu înființarea unui partid românesc în orașul Reggio Calabria din sudul Italiei.

Semnul partidului este un porumbel alb, care zboară către soarele de culoare galbenă, simbolistica fiind cuprinsă într-un cerc. Drapelul este de culoare albastru azur  cu conturul hărţii lumii în negru, iar în centru este înscris porumbelul alb din semnul permanent.

- PARTIDUL CORECTEI GUVERNĂRI

Fondat de Ion Varlam, fost deținut politic, îl are în conducere, ca președinte executiv, pe Liviu Petrina, fost secretar general PNȚCD

Semnul permanent al partidului este o clepsidră colorată albastru în interior, pe fond alb, cu un contur de culoare galbenă şi roşie. Pe verticală, în interior, sunt scrise, în culoare albă, iniţialele partidului.

- PARTIDUL PHRALIPE AL ROMILOR

Președintele este un afacerist din Alba-Iulia, Călin Pădurean. Din partid face parte și Marius Robert Mareşal Stoica, lider al unei platforme civice „Noi Suntem Furtuna” și care se recomandă drept fost ajutor de șerif în statul Ohio din SUA.

Pe pagina de internet a partidului apare un citat de Mahatma Gandhi: `Mai întâi te vor ignora, apoi vor râde de tine, apoi vor lupta cu tine, apoi vei învinge”

Semnul permanent al partidului este format dintr-o potcoavă argintie şi un cap de cal argintiu poziţionat în interiorul potcoavei.

- De la începutul anului au mai fost înscrise în registrul partidelor politice PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT INDEPENDENT nășit de fostul vicepreședinte PSD Marian Vanghelie, precum și PARTIDUL DREAPTA LIBERALĂ fondat de fostul PNL-ist Viorel Cataramă.

Citește și: Meteorologii au emis prognoza - Cum va fi vremea de Paști .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.