Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au rezolvat-o și pe asta: Căldura, efectul termic al curentului electric, ar fi cauza incendiului de la Spitalul Sf. Maria

incendiu spital iasi

Comisia de anchetă în cazul incendiului izbucnit la data de 22 iunie la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi a formulat două cauze probabile de producere a incendiului: scurtcircuit electric şi efectul termic al curentului electric.

"Analizând toate circumstanţele prezentate, comisia formulează două cauze probabile de producere a incendiului: scurtcircuit electric şi efectul termic al curentului electric", se menţionează într-un comunicat remis marţi de ISU Iaşi.

Conform documentului de presă, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi face parte din categoria de clădiri de sănătate cu spitalizare continuă, care la data punerii în funcţiune, nu se supunea legislaţiei specifice privind avizarea sau autorizarea din punct de vedere al securităţii la incendiu.

Potrivit sursei citate, în prezent "unitatea medicală deţine aviz de securitate la incendiu pentru modernizare şi reparaţii capitale, în baza căruia se execută lucrările de reabilitare, urmând ca la finalizarea acestora să solicite autorizaţia de securitate la incendiu".

Pentru stingerea incendiului izbucnit în cursul zilei de 22 iunie au intervenit peste 30 de pompieri.

În urma apelului primit în data de 22 iunie la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Mihail Grigore Sturdza" al judeţului Iaşi, la ora 18,54, care anunţa un incendiu la etajul II al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi, au fost alertate mai multe echipaje de pompieri şi personal medical specializat care să acţioneze pentru salvarea persoanelor aflate în pericol şi lichidarea incendiului. În zona de manifestare a incendiului, au fost mobilizate şase autospeciale de stingere, două autospeciale de intervenţie la înălţime, o autospecială de descarcerare, trei echipaje SMURD de prim ajutor, un echipaj de terapie intensivă mobilă şi o autospecială pentru transport personal şi victime multiple. După ajungerea primelor echipaje la faţa locului s-a procedat la efectuarea recunoaşterii operative şi evaluarea situaţiei. S-a constatat că incendiul se manifesta la etajul II al pavilionului B, acesta având destinaţia de birou. Au fost evacuate din zonele de risc un număr de 31 de persoane, dintre care 13 pacienţi-copii şi 18 adulţi - părinţi şi cadre medicale. Concomitent cu acţiunile de salvare, s-a constituit dispozitivul de stingere şi limitare a extinderii incendiului. Acesta a fost localizat în scurt timp, nu au fost înregistrate victime, iar pacienţii au fost evacuaţi în siguranţă", se precizează în comunicatul de presă remis de ISU Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.