Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au scăzut cu aproape 15 procente afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete în primele 4 luni

harley motocicleta electrica

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut pe serie brută cu 14,7% în primele patru luni ale anului în curs, comparativ cu perioada similară din 2019, tot pe scădere fiind şi volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, cu 25,4%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică, potrivit Agerpres.

Astfel, în perioada menţionată, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 14,7%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-20%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-14,1%). În schimb, creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+48,6%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,3%).

În perioada 1 ianuarie -30 aprilie 2020 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a redus cu 13,1%.

Totodată, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 25,4% mai mică comparativ cu perioada perioada similară din 2019, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-31,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-25,4%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-24,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-21,8%) şi de la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-14,6%).

Supermaketurile din Beijing, decizie radicală în plină pandemie de COVID-19. Descoperirea care a stârnit îngrijorări

Pe de altă parte, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 23,5% mai mică comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2019.

De asemenea, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 36,9%, ca urmare a reducerilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-43,1%), comerţul cu autovehicule (-41,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-28,9%). În schimb, comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 28,8%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 33,5%.

Totodată, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna aprilie 2019, a înregistrat o scădere cu 45,2% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-52,5%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-40,5%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-36,7%). Pe de altă parte, comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor au crescut cu 56,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2020 a înregistrat o scădere cu 44,7%, faţă de luna aprilie 2019.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna aprilie 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 72,8% ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-95,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-81,3%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-79,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-63,2%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor, din blană (-36,2%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 65,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna aprilie 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 83,4% mai mică comparativ cu luna aprilie 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-97,4%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-88,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-87,2%) activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-77,9%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-49,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2020 a scăzut cu 78,4%, comparativ cu luna aprilie 2019.

Institutul Naţional de Statistică precizează că informaţiile din acest comunicat de presă (aprilie 2020) surprind impactul crizei COVID-19 şi al măsurilor luate de autorităţi ca urmare a decretării stării de urgenţă pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.