Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audi A8 conduce topul mașinilor cu kilometraj măsluit - Mașinile nemțești ocupă restul de locuri

Pixabay
audi sigla

Riscul de a cumpăra o mașină cu kilometrajul „manipulat” este încă foarte mare, chiar dacă oamenii au devenit mai conștenți de escrocherii legate de mașini. Mașinile germane sunt cele mai afectate de fraudarea kilometrajului.

Fraudarea kilometrajului nu înseamnă doar costuri mari de întreținere pe viitor, ci și reducerea semnificativă a valorii mașinii cumpărate. Pagubele ce provin din fraudarea odometrelor au ajuns la aproximativ 8,77 miliarde EUR pe an, conform unui studiu al Serviciului de Cercetare al Parlamentului European.

Mașinile germane sunt cele mai afectate de fraudarea kilometrajului, potrivit unui studiu realizat de carVertical, care a analizat 1,11 milioane de rapoarte istorice generate în ultimele 12 luni pe 24 de piețe diferite, acoperind SUA și cea mai mare parte a Europei.

Mașinile nemțești sunt cele mai afectate

Studiul a dezvăluit că mașina care are kilometrajul cel mai des dat înapoi este luxosul sedan Audi A8. Dintre toate A8-urile verificate pe platformă, 30,6% au avut un kilometraj falsificat, ceea ce înseamnă că aproape unul din trei Audi A8 second hand poate veni la pachet cu kilometrajul dat înapoi.

6 din top 10 mașini care au cel mai des kilometrajul falsificat sunt vehicule germane scumpe, cum ar fi Audi A7, BMW X5, BMW seria 7 și Volkswagen Touareg. Prețul lor ridicat (și, prin urmare, potențialul ridicat de profit) face din aceste vehicule o țintă perfectă pentru escrocheriile de pe piața mașinilor second-hand.

Printre modelele de pe aceeași listă dar care provin de la alți producători vedem mașini precum Ford Mustang (locul 2 cu 25,7% din cazuri), Ford Fusion (locul 10 cu 22% kilometraje date înapoi), Volvo XC70 (locul 14 cu 21,1%) și Opel Insignia (locul 19 cu 19,5%).

În mod tradițional, vehiculele care au motoare pe benzină și diesel au avut cea mai mare pondere pe piața mașinilor la mâna a doua, ceea ce înseamnă că sunt în centrul escrocherilor care vizează derularea kilometrajului. Cu toate acestea, cererea din ce în ce mai mare pentru mașini mai puțin poluante schimbă rapid situația.

Potrivit studiului, tipul de motor nu este un indicator bun pentru a determina dacă un vehicul este sau nu probabil să fi avut kilometrajul dat înapoi. Deși pentru unele modele, cum ar fi BMW Seria 7, versiunile pe benzină și diesel sunt mai probabil să fi avut kilometrajul modificat decât versiunea hibrid, pentru alte modele această corelație nu pare să fie adevărată.

De exemplu, la Volkswagen Jetta, versiunea hibrid are o pondere mai semnificativă a instanțelor de kilometraj dat înapoi (cu o medie de 27% din cazuri) decât versiunile diesel (24,1%) sau pe benzină (22,4%) ale aceluiași model.

Numărul tot mai mare de mașini electrice care au kilometrajul falsificat sugerează că oamenii ar trebui să fie mai precauți. Mai ales că în cazul mașinilor electrice, cumpărarea unui model care are kilometraj falsificat ar putea duce la facturi masive de reparații.

Mașinile electrice care au kilometrajul dat înapoi prezintă cel mai mare risc, deoarece bateriile degradate în urma rulajului înseamnă reparații costisitoare. Ca atare, determinarea kilometrajului real joacă un rol critic atunci când căutați să cumpărați o mașină electrică sau hibridă la mâna a doua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.