Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audi, tot mai aproape de o alianţă cu echipa de Formula 1 McLaren (Automobilwoche)

Pixabay
audi sigla
Audi vrea să preia o participaţie în echipa de Formula 1 McLaren, apoi să investească în producătorul de maşini sport McLaren, susţine Automobilwoche, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Cele două părţi intenţionează să semneze luni o scrisoare de intenţie iar Consiliul de Supervizare al Volkswagen va discuta problema luna aceasta, conform publicaţiei germane.

Există de mai mult timp speculaţii cu privire la posibilitatea ca Audi şi Porsche să încheie parteneriate cu echipe care activează deja în Formula 1, aceasta fiind cea mai probabilă modalitate pentru a intra în cea mai prestigioasă clasă a curselor de automobile.

Audi şi echipa de Formula 1 McLaren au dezminţit anul trecut zvonurile cu privire la încheierea unui parteneriat dar au recunoscut că acest lucru a fost discutat şi că este posibil ca o decizie să fie luată în 2022.

De asemenea, susţine Automobilwoche, McLaren continuă discuţiile cu BMW AG şi a semnat un memorandum de înţelegere cu producătorul auto german în 24 martie, privind dezvoltarea în comun a arhitecturii pentru maşinile sport electrice. Acordul nu este obligatoriu şi ar putea fi anulat în urma unei tranzacţii cu Audi, conform publicaţiei germane.

Porsche, divizia Volkswagen AG, ar urma să coopereze cu echipa de Formula 1 Red Bull, susţine Automobilwoche.

Până acum, Volkswagen, cel mai mare producător auto european, nu a fost implicat în Formula 1 dar a colaborat cu Red Bull, în special în campionatul de raliuri.

În schimb, Audi poartă de mult timp discuţii cu Formula 1. Directorul general de la Audi, Markus Duesmann, a recunoscut acest lucru în repetate rânduri. Duesmann a fost implicat în trecut în Formula 1 şi la rândul său a fost director de dezvoltare la BMW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.