Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audiere cu UȘILE ÎNCHISE în Comisia SPP - Generalul Daniel-Ion Bălașa, luat la întrebări

breaking news stiripesurse.ro

Comisia parlamentară de anchetă a posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice îl audiază, la ora transmiterii acestei știri, pe generalul de brigadă Daniel-Ion Bălaşa, ședința fiind închisă accesului jurnaliștilor, scrie

Începând cu anul 2016, Daniel-Ion Bălașa ocupă funcția de adjunct al directorului SPP, iar între 2006 și 2016 a ocupat diverse funcții de conducere în Serviciul de Protecție și Pază.

Presa nu are acces la lucrările comisiei. Jurnaliștilor nu le-a fost permis să asiste nici măcar la tradiționalul cuvânt de deschidere al președintelui Comisiei de anchetă.

Audierea precedentă, cea a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost transmisă în direct pe site-ul Camerei Deputaților.

La comisia SPP au mai fost audiați vicepremierul Paul Stănescu și fostul director SPP, Dumitru Iliescu, unde presa a fost invitată câteva minute să asiste la începutul ședinței.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat pe 9 octombrie, în Parlament, la comisia specială de anchetă privind activitatea SPP, că nu a avut din partea serviciului de pază și protecție „nicio semnalizare” atunci când a fost supravegheat audio, video și ambiental.

Fostul director SPP Dumitru Iliescu a declarat pe 2 octombrie, după audierea din comisia specială de anchetă privind posibila implicare a serviciului secret în activitatea unor partide politice, că „oricine” se poate implica în politică, dar că el nu are asemenea informații legate de SPP.

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, după audierea din Comisia de anchetă a SPP, pe 2 octombrie, că probabil Lucian Pahonțu l-a ales pe el pentru că deținea funcții în PSD, unele pe care le are și acum. Acesta a adăugat că nu are nevoie de serviciile SPP și că primește note informative de la SRI.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, o nouă ieșire FURTUNOASĂ: E cea mai mare calamitate din 1990 încoace .

Liderul PSD Liviu Dragnea a relatat, la începutul anului, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de şeful SPP, Lucian Pahonţu, pentru a-i spune că Dragnea va fi "executat", iar Stănescu va fi "protejat" şi va ajunge preşedinte al social-democraţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.