Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audierea lui Jeff Sessions în Senat va fi publică

Breitbart
trump si Jeff Sessions

Ministrul american al justiţiei, Jeff Sessions, va fi audiat marţi în mod public de Comisia pentru serviciile de informaţii a Senatului SUA, în cadrul anchetei legate de presupusa implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016, a anunţat luni preşedintele comisiei, într-un comunicat, transmit Reuters, DPA şi AFP. Până la acest anunţ nu era clar dacă Jeff Sessions urma să depună mărturie în mod public sau în spatele uşilor închise.

Conform unei purtătoare de cuvânt a Ministerului de Justiţie, Sessions a solicitat ca audierea să aibă loc în mod public întrucât 'consideră că este important pentru poporul american să audă adevărul direct de la el'. Interacţiunile lui Sessions cu oficiali ruşi în timpul campaniei prezidenţiale a lui Trump au intrat în vizorul anchetelor desfăşurate de Comisia senatorială şi de FBI.

Audierea de marţi va începe la ora locală 14.30 (18.30 GMT), fiind de aşteptat ca ea să se axeze puternic pe rolul jucat de Sessions în demiterea directorului FBI James Comey. Acesta a depus mărturie în faţa aceleaşi comisii săptămâna trecută, declarând că preşedintele Donald Trump l-a demis într-o tentativă de a influenţa ancheta referitoare la Rusia, conform Agerpres. Sessions s-a recuzat din anchetă, dar l-a sfătuit pe Trump să-l demită pe Comey, sub pretextul iniţial că acesta gestionase deficitar ancheta privind e-mailurile candidatei democrate Hillary Clinton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.