Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audierea preliminară în dosarul în care Juventus este acuzată de fraudă contabilă, amânată pentru 10 mai

Juventus

Audierea preliminară în dosarul în care clubul de fotbal Juventus Torino, fostul său preşedinte Andrea Agnelli şi alte 11 persoane sunt acuzaţi de fraudă contabilă a fost amânată pentru 10 mai, a anunţat luni Reuters.

Audierea este de aşteptat să dureze câteva luni, după care judecătorul Marco Picco va decide dacă dispune deschiderea unui proces, potrivit Agerpres.

În decembrie, procurorii din Torino au solicitat trimiterea tuturor inculpaţilor în judecată după ce au investigat contabilitatea clubului şi declaraţiile făcute pe pieţele financiare în ultimii trei ani. Juventus şi-ar fi subestimat pierderile financiare în sezoanele 2018/2019, 2019/2020 şi 2020/2021. Ei au cercetat valoarea jucătorilor atribuită la transferurile între cluburi şi dacă salariile au fost sacrificate în perioada pandemiei de Covid-19 sau doar amânate.

Juventus a respins acuzaţiile că ar fi făcut ceva greşit. Potrivit clubului, contabilitatea sa ar fi în conformitate cu standardele industriei fotbalului.

Luni, la sfârşitul primei zile de audieri, Picco a acceptat cererea unor acţionari minoritari de a considera clubul Juventus şi firma de audit Ernst&Young responsabili faţă de ei pentru daune, în cazul în care gruparea torineză ar fi găsită vinovată.

Unul dintre cei trei procurori care se ocupă de dosarul împotriva lui Juventus s-a retras săptămâna trecută din anchetă, după apariţia unor comentarii anterioare pe care le-a făcut despre echipă şi despre sprijinul său declarat pentru o rivală din Serie A, Napoli.

Agnelli a demisionat din funcţia de preşedinte, la fel ca restul comitetului director, la finele lunii noiembrie, cu câteva zile înainte ca procurorii să solicite deschiderea unui proces.

Ancheta penală de la Torino a declanşat o investigaţie separată cu privire la finanţele clubului, deschisă de autoritatea sportivă din Italia, ceea ce a făcut ca Juventus să fie penalizată cu 15 puncte în acest sezon.

Napoli, cu un avans de 19 puncte faţă de a doua clasată, Lazio, când mai sunt 11 meciuri, pare că nu mai poate scăpa al treilea său titlu în Serie A.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.