Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUDIO - Rectorul care i-a invitat pe Ponta şi Iohannis la dezbatere: Nu sunt rudă cu Vasile Blaga

marilen_pirtea

Candidaţii intraţi în turul 2 al alegerilor prezindeţiale, Klaus Iohannis şi Victor Ponta, au primit invitaţia oficială de a participa la o dezbatere electorală la Universitatea de Vest din Timişoara. Candidatul ACL s-a arătat încântat de idee, însă candidatul ACL preferă dezbaterile la televiziunile de ştiri.

Citeşte şi: Ponta şi Iohannis, chemaţi la o dezbatere electorală într-un loc simbolic

Rectorul universităţii, Marilen Pirtea, cel care a semnat invitaţia, vorbeşte într-un scurt interviu pentru stiripesurse.ro despre motivele pentru care îşi doreşte o asemenea dezbatere, dar lămureşte şi câteva chestiuni de ordin personal.

Reporter: - Va avea loc dezbaterea la Timişoara sau nu?

Marilen Pirtea: - Domnul Iohannis a acceptat. Domnul Ponta s-a pronunţat oficial că nu vine la Timişoara, că nu este infrastructură sau ceva de genul acesta. Nu am urmărit exact. Dar din punct de vedere al infrastructurii cu siguranţă există toate condiţiile. Poate fi verificat.


Record music with Vocaroo >>

Reporter: - S-a vorbit în trecut de o apropierea a dumneavostră de PDL şi că aţi fi rudă cu Vasile Blaga. Este adevărat?

Marilen Pirtea: - Nu sunt rudă cu Vasile Blaga. Am spus-o public şi am declarat-o în tot felul de contexte oficiale. N-am afirmat niciodată că aş fi rudă cu Vasile Blaga şi nici nu sunt. Nu ştiu de unde a apărut zvonul ăsta. Sunt alţii care se dau rude cu el probabil. Şi dacă aş fi fost, aş fi fost onorat, nu mi-ar fi fost ruşine să spun. Până la urmă rudele ţi le dă Dumnezeu, nu ţi le alegi tu. Dacă s-a insinuat că este un complot sau un aranjament ca să facem asta (dezbaterea - n.r.), nici vorbă. Eu am considerat că universitatea noastră este o universitate de talie, avem facultate de ştiinţe politice, nu suntem implicaţi politic, nu sunt şi nu am fost membru al niciunui partid politic, niciodată, aşa că am considerat că e o onoare pentru Timişoara, în primul rând, ca să fie o astfel de dezbatere la Timişoara, la 25 de ani de la Revoluţie.


Record and upload audio >>

Reporter: - Pe de altă parte, s-ar putea crede că aţi fi apropiat de PSD. Aţi fost la un pas să candidaţi din partea PSD pentru un loc de deputat.

Marilen Pirtea: - Am spus tot timpul: PSD mi-a propus să candidez, într-adevăr. N-au fost nici negocieri, nu am bătut palma, dar mi s-a propus asta, am recunoscut că aşa a fost. Dar nu m-am implicat politic. Sunt şi eram rectorul universităţii, atunci era o incompatibiliate - care ulterior a fost rezolvată pentru alţii prin ordonanţă de urgenţă - între rector şi parlamentar. Am avut astfel de propuneri. Suntem liberi să discutăm, nu suntem opaci la a discuta. Dar de acolo până la a mă înţelege cu ei, la a fi apropiat... Am prieteni foarte mulţi şi în PDL, şi în PNL, şi în PSD. Le stau la dispoziţie celor care vor să discutăm pe tema asta.

Citeşte şi: SURSE: Rectorul unei universităţi de top, curtat de PSD pentru alegerile parţiale


Audio recording >>

Reporter: - La ce format de dezbatere v-aţi gândit? Aveţi pregătit un moderator?

Marilen Pirtea: - Noi suntem deschişi de la a pune sala Aula Magna ca locaţie aici în Timişoara, pentru timişoreni, şi să vină ei cu moderator, cu televiziunile lor, cu cine consideră că le asigură echidistanţa, n-am nicio problemă. Nu se pune problema de a modera noi. Dacă se doreşte să fim noi, evident că găsim să ne ocupăm noi de aşa ceva. Avem atâţia profesori de comunicare, de jurnalism, dacă se doreşte să facem asta. Sau altcineva din Timişoara, noi suntem de acord să fie. Pentru noi era important e ca Timişoara să aibă o asemenea dezbatere. Timişoara merită la 25 de ani de la Revoluţie.

Citeşte şi:

Iohannis a anunţat unde vrea să aibă loc dezbaterea electorală cu Ponta

Ponta raspunde invitatiei lui Iohannis pentru o dezbatere la Universitatea din Timisoara

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.