Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUDIO – Maria Grapini îl duce pe Dan Voiculescu în Parlamentul European

maria_grapini1

„Mă duc cu mare jenă în septembrie în Parlamentul European”, declara Grapini, pentru stiripesurse.ro, imediat după condamnarea președintelui de onoare al PC. Vineri, 26 septembrie, europarlamentarul a dezvăluit planul de a vorbi în plenul PE despre acest subiect.

Vezi și: AUDIO – Maria Grapini, despre condamnarea lui Voiculescu: „Mă duc cu mare jenă în septembrie în Parlamentul European”

„M-am înscris la one minute speech, unde poți să vorbești despre ce vrei din țara ta. Am avut acum două săptămâni pentru IMM-uri, pentru domeniul meu, intervenție. Întâmplarea face că conducea ședința chiar doamna Vălean și trebuie să-i mulțumesc că mi-a dat 50 de secunde în plus să vorbesc. M-am înscris exact pe această temă. Eu nu vreau să particularizez la cazul domnului Voiculescu, ci să vorbesc de principii, pentru că dreptul de apărare nu trebuie să ți-l ia nimeni. Nu merg pe fondul problemei, ci pe modalitate, pe procedură. În momentul în care apar probe ești obligat să nu respingi probele noi. Pentru asta vreau să pledez. Cu o corelare foarte clară economică. Pentru că toți cei care merg la CEDO acum din România și câștigă pribesc bani de la bugetele naționale. CEDO nu intră pe fondul cauzei, ci pe procedură, cum a fost anchetată persoana respectivă. Eu pe forma asta vreau să mă duc să ridic. Aștept acum rândul, pentru că dacă ai avut intervenție în parlament trebuie să ai două sesiune plenare în care nu poți să iei cuvântul și, sigur, l-am pregătit speech-ul și îl voi lua”, a declarat Grapini.

[audio mp3="http://media.stiripesurse.ro/uploads/2014/09/grapini_26_septembrie_2014.mp3"][/audio]

Maria Grapini susține că va vorbi despre felul în care se confiscă bunuri ale unor persoane care nu au fost parte în proces și nu au avut posibilitatea să se apere.

„Vorbim acum de Grupul Intact, care nu a avut posibilitatea să se apere, pentru că nu a fost parte în proces. Trebuie să-i dai dreptul să se apere omului. Sau confiscarea banilor din conturile fetelor. Ele nu au fost parte în proces. N-au putut să se ducă să se apere. Dacă a fost o neregulă în privatizarea ICA și chiar nu știu fondul problemei, atunci îi iei înapoi ICA, adică obiectul privatizării. Dacă valoarează atât, ia-l înapoi. Cu toate că în acești ani, 10 ani, s-au făcut investiții acolo. S-a arătat că s-au făcut investiții”, a mai declarat europarlamentarul PC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.