Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUDIO. Parlamentarul care nu sarbatoreste Craciunul. Declaratie controversata despre Iisus

grinch

Craciunul este o sarbatoare crestina in care se celebreaza nasterea Mantuitorului Iisus Hristos. Insa acest eveniment nu este pentru toata lumea o sarbatoare din cauza apartenentei religioase diferite sau a propriilor convingeri.

Parlamentarul neafiliat Remus Cernea, in calitate de liber cugetator, nu sarbatoreste Craciunul. Mai mult decat atat el sustine ca nici macar nu se cunoaste data exacta a nasterii lui Iisus, data de 25 decembrie fiind aleasa pentru ca avea deja o semnificatie in traditiile imperiului roman, reprezentand nasterea zeului Mithra.

"Respect orice fel de sarbatori. Oamenii au dreptul sa celebreze chestiuni legate de religia lor, sau pur si simplu sa celebreze Spiritul Craciunului care transcede temele pur religioase.

Dupa cum se stie pe 25 decembrie este nasterea lui Mithra, ulterior aceasta sarbatoare s-a suprapus peste nasterea lui Iisus, dar nimeni nu stie cand s-a nascut Iisus cu exactitate. Insa s-a suprapus peste nasterea lui Mithra pentru ca deja era o sarbatoare traditionala in imperiul roman.

Oamenii au tot dreptul sa se simta cat se poate de bine alaturi de prieteni, alaturi de familie, sa se bucure de o vacanta", a precizat Remus Cernea.

In aceste conditii el nu va avea nici un brad impodomit, nici macar unul ecologic, desi in copilarie obisnuia sa tina cont de unele traditii, ca mersul la colindat: "In frageda copilarie mergeam cu colindul, dupa aceea nu."

"Nu voi avea brad. Sunt impotriva taierii brazilor. Puteam avea unul de palstic dar nu sunt atat de patruns de spiritul unor astfel de sarbatori. Pentru mine fiecare zi este o sarbatoare. As face cadouri in fiecare zi. Probabil ca voi face o serie de cadouri celor apropiati in perioada Craciunului", a spus Remus Cernea pentru stiripesurse.ro.

Parlamentarul a declarat ca va profita de vacanta sa lucreze la noi proiecte legislative care vizeaza mediul, drepturile omului, drepturile animalelor, legi impotriva defrisarisarilor, legi vizand sistemul electoral, el avand deja depuse in Parlament 6 legi privind sistemul electoral, si multe altele vizand mediul, protectia animalelor si drepturile omului. Remus Cernea isi propune chiar sa scrie si o carte.


Record music with Vocaroo >>

"Ma voi relaxa sau ma voi odihni dupa un an extrem de intens in Parlament. Voi folosi vacanta pentru a pregati noi si noi proiecte legislative. (...) In timpul sesiunii parlamentare programul este atat de incarcat incat timpul pentru scris propriu-zis este foarte scurt. (...) Intentionez sa scriu o carte, un fel de raport al primilor doi ani ai mei de mandat. ‚Adevarul despre Parlament’ se va numi. O carte in care voi descri principalele momente si situatii tensionate cu care m-am confruntat, sau absurde.

Am avut emotii diverse in Parlament, de la dezamagiri profunde, pana la o usoara raza de speranta dupa alegerile de pe 16 noiembrie", a spus Remus Cernea.

El nu va renunta nici in noua sesiune parlamentara la ideea sa de a spori protejarea delfinilor prin declararea acestora persoane non-umane. El va initia un nou proiect de lege pentru protejarea delfinilor, din care va scoate termenul de "persoane non-umane", realizand ca aceasta a fost una dintre barierele care au stat in calea adoptarii legii - termenul neexistand in jurisprudenta romana.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.