Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUDIO – Serviciul Ucrainean de Informații vine cu dezvăluiri: ce au discutat separatiștii pro-ruși din Donețk și Lugansk când atacau

servicii interceptari inregistrari stenograme

Serviciul Ucrainean  de Informații (SBU) a interceptat conversațiile militanților formațiunilor care au tras recent asupra civililor din regiunile Donețk și Lugansk, informează Ukriform.ua.

„Ofițerii SBU au primit discuții de la militanții așa-numitelor Regiuni Lugansk și Donețk, care în februarie 2022 au început să intensifice evenimentele în Donbass”,  se arată într-un comunicat, consultat de sursa citată

Filmările înregistrate arată teroriști și rezidenți ai teritoriilor ocupate temporar recunoscând reciproc că organizează provocări și bombardează civili, mai acuză sursa citată în comunicat. Aceștia discută despre acumularea de trupe rusești, inclusiv despre implicarea cecenilor în regimentul lui Kadyrov.

Militanții sunt surprinși de faptul că Forțele Armate nu sunt implicate în bombardamente provocatoare și spun că militanții înșiși au lovit „o cabină în Rusia” (mai târziu, FSB a numit-o „bombaj al punctului de control al frontierei ruse din regiunea Rostov”). Ei confirmă, de asemenea, că obuzele lor au lovit TPP-ul Luhansk (în consecință, orașul a rămas fără electricitate, apă și căldură).

„Aceste discuții au fost obținute în timpul activității de contrainformații ale SBU pentru a respinge și a descuraja agresiunea armată rusă în regiunile Donețk și Lugansk”, a spus serviciul de informații.

Materialele au fost desecretizate și eliberate cu permisiunea anchetatorilor SBU pentru a arăta „cine este cu adevărat responsabil pentru escaladarea situației din estul Ucrainei”.

Vezi și: Vladimir Putin, mesaj pentru români: 'Stalin a încorporat în URSS și a transferat Ucrainei câteva pământuri care au aparținut anterior României'

Vezi și: Alertă maximă lângă România: Ungaria va disloca de astăzi soldați la granița cu Ucraina .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.