Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUDIO - Sorin Frunzăverde, replică la suspiciunile de trădare: Până la urmă sunt nişte evidenţe

frunzaverde

Caraş-Severin a fost unul dintre judeţene în care s-a consider că Iohannis a obţinut un scor sub aşteptări, fiind depăşit de Victor Ponta. Suspiciuni de trădate au planat asupra preşedintelui PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde. Dacă Vela s-a grăbit să dezmintă orice trădare, Frunzăverde vorbeşte abia după patru zile despre rezultatele din primul tur al alegerilor prezidenţiale, într-o declaraţie pentru stiripesurse.ro.

"35% înseamnă peste media naţională. Înving PSD-ul în Caraş-Severin din 1996. În câte judeţe a câştigat dreapta din 1996? De ce nu au fost asemenea reacţii când Timişul şi Aradul au scos scoruri slabe la europarlamentare?", a declarat Frunzăverde.

Preşedintele CJ Caraş-Severin nu a fost prezent la toate întâlnirile de campanie, colegii din ACL considerându-l mai degrabă absent. Conform unor surse politice, relaţia dintre Vela şi Frunzăverde nu ar fi cea mai bună. Mai mult, acesta din urmă nici nu ar fi fost la sediul de campanie în ziua alegerilor. Sorin Frunzăverde dezminte aceste informaţii şi prezintă propria variantă asupra implicării în viaţa PNL.


Voice Recorder >>

"Am fost la sediu în ziua alegerilor. Am plecat de la sediu la ora 12.30 în ziua alegerilor. (...) Mă înţeleg foarte bine cu domnul Vela. (...) Nu am fost la mitingul de la Timişoara pentru că a fost cod roşu în judeţ. Era anormal ca la nivelul conducerii judeţene să venim la un miting politic când noi eram inundaţi pe Bârzava, pe Bistra sau pe Timiş. Verificaţi. Cod roşu.

Dar de ce nu spuneţi că domnul Sorin Frunzăverde a fost principalul artizan al intrării PNL în PPE. Eu sunt vicepreşedinte cu relaţii internaţionale şi europene al partidului. Iar eu am dus anul acesta în septembrie PNL în PPE. Ce să fac mai multe?", a explicat Frunzăverde.

Liderul liberal a afirmat că Iohannis are toată susţinerea sa, iar după turul 1 nu i s-a reproşat nimic. Singura discuţie cu conducerea partidului a fost cu Vasile Blaga, despre vizita  preşedintelui PPE în România.

"Nu mi-a reproşat nimeni nimic. Păi nu vă supăraţi, am făcut 35%, peste media naţională. Caraş-Severinul vă incomodează, care a obţinut un scor peste media naţională? Efectiv nu înţeleg anumite afirmaţii făcute de anumiţi jurnalişti de la Bucureşti. Adică cred că, din punct de vedere al consolidării dreptei, PNL, prin mine şi prin demersul meu european, este foarte stabil, foarte edificator, foarte puternic. Cine a mai dus un al doilea partid de data asta din ALDE în PPE? Am început acest demers în 2012", a mai declarat Frunzăverde.


Audio recording >>

În final, preşedintele CJ Caraş-Severin a precizat că "la începutul săptămânii viitoare o să strâng liderii importanţi ai PNL, că suntem un singur partid, mă voi întâlni cu ei şi vom stabili exact strategia pentru turul 2. Nu cred că există în acest moment cu adevărat elemente de incertitudine domnului Iohannis în Caraş-Severin. Şi repet: când a făcut Aradul 11% şi Timişul 14% sau invers, v-aţi pus problema? După care eu m-am dus la Bruxelles şi am intrat în PPE. De unde isteria asta? Până la urmă sunt nişte evidenţe. Eu, din 1996 învins PSD în Caraş-Severin. Restul nu au prea făcut-o. Noi avem o singură opţiune: Klaus Iohannis."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.