Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augusta Dragic, Fundația Superbet: `Ce sfat am pentru orice femeie din România? Ai grijă de tine, nu neglija sănătatea!`

Fundatia Superbet
Augusta Dragic

În România, Pandemia COVID a condus la întârzieri în diagnosticarea și tratamentul pacienților oncologici, inclusiv a victimelor cancerului de col uterin și de sân printre femei; este una din concluziile conferinței de presă prilejuită de evenimentul Digital Race for Cure 2020 care are loc între 25 și 27 septembrie. Evenimentul este cea mai renumită cursă de informare si de strângere de fonduri pentru cancerul de sân. Fiecare înscriere (pe raceforthecure.eu) în cursa digitală este transformată în analize medicale pentru femeile defavorizate, care poate nu au făcut niciodată o mamografie sau un test Papanicolau.

Ca fost chirurg, pot afirma: cancerul la sân este o boală care poate fi tratată. Dar este nevoie de prevenție. Ce sfat am pentru orice femeie din România? Ai grijă de tine, nu neglija sănătatea! Lăsa deoparte teama, scuzele, mergi la controlul medical.

Ce poate face Fundatia Superbet - să ajute acele femei care nu dispun de resurse, pentru a avea acces la controale regulate.

Avem onoarea de a fi partenerii acestui eveniment care promovează prevenția și îi felicit pe toți cei implicați. Suntem și rămânem alături de cei care luptă împotriva cancerului și sperăm să facem cât mai mult bine în jur”, a declarat, în cadrul conferinței de presă, Augusta Dragic, președintele Consiliului Director al Fundației Superbet, unul din principalii sponsori ai acțiunii.

content-image

Cancerul de sân este principala cauză de mortalitate pentru femeile din România pentru categoria de vârstă 15 – 49 de ani. Anual, înregistrăm un număr suplimentar de 800 de decese, comparativ cu statele europene.

Odată cu trecerea primului val a pandemiei, a venit momentul “să prioritizăm crearea de circuite adaptate în spitale și dezvoltarea de sisteme de prioritizare a accesului la investigații medicale. Diagnosticarea rapidă și includerea în tratament sunt prioritare, pentru că întârzieri de ordinul lunilor, pentru pacienții oncologici, pot reprezenta diferența între viață și moarte”, a spus Mihaela Geoană, președinte și co-fondator al Fundației Renașterea.

La conferința de presă din 23 septembrie au mai participat Andreea Esca, Dr.Diana Loreta Păun, consilier prezidențial, Dr.Turkes Ablachim, director medical ASSMB și Dr.Marius Geantă, președinte INO-MED.

content-image

Pe 26 septembrie, între orele 11.30 și 13.30, Andreea Esca și Amalia Năstase vor fi gazdele unui maraton live pe pagina Facebook a Fundației Renașterea, la care vor participa în calitate de căpitani de echipă vedete precum Andreea Esca, Inna, Alice Peneacă, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Dana Rogoz, Cătălina Ponor, inclusiv echipele de fotbal Dinamo si Rapid. Înscrierea fiecarui particinat constă într-o donație de 50 lei.

content-image

Anul acesta, linia de start a evenimentului Race for the Cure nu va fi una fizică, iar locul de alergare poate fi oriunde: pe banda de alergat de acasă, pe aleile din jurul blocului sau oriunde în lume. Important este să ne înscriem pe platforma raceforthecure.eu și apoi să postăm, folosind #RFTC2020 și #Renasterea2020, arătând că suntem alături de femeile din România”, a mai spus Mihaela Geoană.

Prin Fundația Superbet, grupul Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, derulează cu regularitate programe CSR prin care se implică în viața comunității.

Fundația Renașterea este o organizație neguvernamentală care din 2007 are statut de Organizație de Utilitate Publică. Fundația promovează importanța depistării precoce a cancerului și totodată oferă sprijin pentru investigații medicale gratuite și consiliere pacienților oncologici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.