Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr dezvăluie ce a discutat cu Tudorel Toader și Anca Jurma la Ministerul Justiției: Există un deficit major de procurori

Inquam Photos/Octav Ganea
Augustin Lazar la bilantul Ministerului Public

Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat marți, după întrevederea cu Tudorel Toader și Anca Jurma de la sediul Ministerului Justiției, că principala temă de discuție a fost detașasarea procurorilor. Acesta a subliniat că „există un deficit de procurori în Ministerul Public”.

„Problemele care au fost puse în discuție au fost, în general, cele legate de resursele Ministerului Public. (...) Am făcut o analiză a situației și am remarcat că, într-adevăr, există un deficit de circa 450 de procurori în Ministerul Public. Această împrejurare ne-a obligat să delegăm procurori, care să îndeplinească temporar funcțiile respective în Ministerul Public. Ideea generală a fost că, după ce va fi adoptat statul de personal al Ministerului Public, care acum se află la MJ, vom putea declanșa procedura de titularizare pe funcțiile respective a procurorilor. Atunci se va curma suspiciunea și orice suspiciune publică cu referire la faptul că anumiți procurori nu sunt titularizați pe funcțiile lor”, a spus Augustin Lazăr.

Cât despre încetarea delegării în cadrul DNA pentru şase procurori, Lazăr a făcut următoarele precizări: „Urmărind discuția publică și dorind să asigurăm încrederea în activitatea Ministerului Public, am dispus din motive de oportunitate încetarea delegării colegilor, care nu aveau condițiile de vechime prevăzute de legea nouă. Ei au îndeplinit o activitate foarte bună la DNA, însă fiindcă nu îndeplineau condiția de vechime am dispus încetarea, urmând să revină, dacă vor dori, când vor avea vechimea respectivă. (...) Vreau să le mulțumesc public pentru activitatea pe care au desfășurat-o, dar noi, care reprezentăm Ministerul Public, nu putem să nu observăm că a intrat în vigoare o nouă lege”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.