Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr, după ședința DNA: Procurorii șefi adjuncți au preluat conducerea/ Anca Jurma și-a îndeplinit obiectivele

Inquam Photos / George Calin
augustin lazar

Parchetul General transmite, printr-un comunicat de presă, că adjunctii DNA au preluat conducerea institutiei, procurorul general al României considerând ca Anca Jurma si-a dus la indeplinire obiectivele asumate. Marius Iacob si Calin Nistor vor conduce institutia pana la numirea unui procuror sef dupa ce Anca Jurma a refuzat prelungirea mandatului.

Citeste si Isărescu pune Guvern la zid: Nu vii în prag de Crăciun cu o bombă. Trăsnaia ne-a luat și pe noi prin surprindere

"În cursul zilei de azi, 8 ianuarie 2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), domnul Augustin Lazăr, a participat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la o ședință ocazionată de finalizarea mandatului de conducere al doamnei procuror șef Anca Jurma. Cu acest prilej, s-a constatat că aceasta și-a îndeplinit obiectivele asumate: asigurarea unui interimat echilibrat, continuarea combaterii fenomenului corupției, respectarea normelor procedurale, a standardelor europene în materie și apărarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor.

Totodată, în acest cadru, s-a transmis conducerea DNA de la procurorul șef interimar, căruia îi expiră delegarea, către procurorii șefi adjuncți, conform reglementărilor interne.

În acest context, procurorul general al PÎCCJ le-a adresat procurorilor anticorupție un mesaj în care a subliniat faptul că DNA are resursele umane de expertiză profesională pentru a asigura integritatea, eficiența și disciplina instituțională, precum și de a continua lupta anticorupție, în conformitate cu normele și standardele profesionale de eficacitate, calitate a actelor de urmărire penală și de apărare a drepturilor fundamentale ale omului.

De asemenea, domnul Augustin Lazăr și-a exprimat convingerea că noua conducere a DNA va lua toate măsurile legale pentru a asigura desfășurarea în condiții optime a activității structurii anticorupție", transmite Parchetul General.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.