Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr îl critică pe Șerban Nicolae, după gestul din Parlament: 'Nu poate fi calificat'

Facebook
serban nicolae

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a criticat luni poziţia senatorului Şerban Nicolae, preşedinte al Comisiei juridice, privind prezenţa procurorului Irina Kuglay la şedinţa în care se dezbătea OUG nr.14/2017.

"Doamna procuror Irina Kuglay s-a prezentat la comisie după ce în cursul zilei am transmis ambelor Camere adrese privind interesul Ministerului Public de a fi reprezentat la dezbateri. Nu poate fi calificat acest gest în statul de drept! Conform Constituţiei României, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii, apără ordinea de drept, drepturile fundamentale ale cetăţenilor! Doamna Irina Kuglay este procuror specializat desemnat de procurorul general într-un grup de lucru pentru a participa la dezbaterile privind OUG şi modificarea Codurilor", a declarat Augustin Lazăr pentru AGERPRES.

Citește și: Am prins-o pe Simona Gherghe cu paharul în mână, gravidă în 5 luni / EXCLUSIV FOTO

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Şerban Nicolae, a rugat-o, luni seară, pe reprezentanta Parchetului General, procurorul Irina Kuglay, să părăsească sala de şedinţă pe motiv că este "nepoliticos faţă de o comisie senatorială" să se autoinvite.

Irina Kuglay a precizat că instituţia pe care o reprezintă a înştiinţat Senatul şi Comisia juridică cu privire la dorinţa de a participa la şedinţa în care se dezbătea OUG nr. 14/2017.

Citește și: Fuma canabis, a renunțat la facultate și zicea că e Iisus Hristos: S-a aruncat de pe un coș de fum și a murit

"Vă mulţumesc pentru atenţionare, dar cred că e necesar să fac această precizare: în cursul zilei de astăzi, conducerea Parchetului General a informat conducerea Camerei Deputaţilor, a Senatului, precum şi Comisiile juridice ale Camerelor cu privire la continuarea demersurilor noastre tradiţionale de colaborare în cadrul Legislativului, atât la invitaţie, cât şi numai ca urmare a consultării publice, prin afişarea pe site a proiectelor. A informat că dorim să participăm şi a transmis la aceste niveluri cele mai înalte numele persoanelor desemnate", a precizat, în replică, Irina Kuglay.

Şerban Nicolae a subliniat faptul că senatorii jurişti nu au nevoie de "supraveghere", susţinând totodată şi că reprezentanta Parchetului General nu a comunicat Comisiei juridice intenţia de a participa la şedinţă.

Citește și: Este România următoarea țintă a Moscovei? Amănunte înspăimântătoare

"Pe logica asta ar însemna că şi noi, din dorinţa de a sprijini Parchetul, am putea să anunţăm dorinţa noastră de a participa la anchetele penale, mai ales la cele bazate pe protocoale secrete şi echipe mixte. Nu e vorba de autoinvitare. V-aş ruga să înţelegeţi că nu vă puteţi permite niciodată ca prin notificarea Parlamentului să vă autoinvitaţi la şedinţele Comisiilor. (...) V-aş ruga să înţelegeţi că vă mulţumesc pentru prezenţă, nu e o chestiune personală. Nu are nicio legătură cu dumneavoastră. (...) E o atenţionare foarte politicoasă şi credeţi-mă că noi ţinem la respectarea unor legi şi regulamente, iar faptul că dumneavoastră insistaţi în a-mi explica că este un lucru firesc să vă autoinvitaţi la Comisia juridică a Senatului mă face să cred că de fapt aveţi alte gânduri. Nu avem nevoie de supraveghere. Doamnă, vă rog frumos să părăsiţi sala", a spus Şerban Nicolae.

Citește și: Femeile angajate la o mină sunt percheziționate și dezbrăcate de bărbați: La ce riscuri se supun dacă ripostează

Reprezentanta Parchetului General a punctat faptul că, în opinia sa, "lucrurile acestea sunt verificabile", însă Şerban Nicolae a întrerupt-o spunând: "Chiar trebuie să mă rog de dumneavoastră să părăsiţi sala? Mai faceţi un dosar penal, dacă vreţi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.