Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr se bate cu statistica: Deşi procentul de recidivă a scăzut, procurorul general vede o creştere a agresivităţii

Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Augustin Lazar

Procurorul general al PÎCCJ, Augustin Lazăr, susţine că recursul compensatoriu a dus la o creştere a agresivităţii în societate. Dincolo de existenţa unor cazuri mediatizate de infracţiuni cu violenţă, statistica îl contrazice pe şeful Ministerului Public.

"Din păcate, nu am putea spune că agresivitatea în societatea românească nu a crescut. Dimpotrivă, există un anume grad de nervozitate pe care îl observăm, iar persoanele care au ieşit din penitenciare au avut o contribuţie. Ministerul Public a fost pus în situaţia să îi prindă din nou, să dovedească vinovăţia. Dacă am fi făcut studiile de impact, am fi putut cu uşurinţă să prevedem acest fapt", a declarat Lazăr, joi, la plecarea de la CSM.

CITEȘTE ȘI: Transpiri în timpul somnului? Ar putea fi semnul unor afecțiuni grave

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri că, potrivit statisticii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a scăzut starea generală de recidivă, dar şi numărul condamnaţilor care au beneficiat de liberare condiţionată şi al celor care revin în detenţie. 

"Statistica primită de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor ne arată următoarele lucruri. În primul rând, o scădere a populaţiei penitenciare. În al doilea rând, o scădere a numărului celor condamnaţi care au beneficiat de liberare condiţionată. În al treilea rând, o scădere a numărului celor care revin în penitenciare după ce au beneficiat de liberarea condiţionată. În al patrulea rând, o scădere generală a stării de recidivă", a afirmat Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.