Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr vorbeşte de ÎNREGISTRĂRILE care au făcut vâlvă în presă: 'Despre asta nu vorbeşte nimeni...' /VIDEO

captura privesc.eu
Augustin Lazar la bilantul DNA

Procurorul general, Augustin Lazăr, a făcut în cadrul discursului susţinut la bilanţul DNA şi despre înregistrările care au făcut vâlvă în presă, înregistrări care făceau referire la presupuse abuzuri comise de unii procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Lazăr exclude vehement acuzaţiile potrivit cărora procurorii urmăresc cu orice preţ condamnările şi susţine că sunt şi soluţii de achitare în unele dosare, indicate de procurori.

Citeşte şi: Klaus Iohannis FACE SCUT în faţa DNA: Mesaj VIRULENT în apărarea instituţiei

"Ponderea de trimitere în judecată a fost de 12,2% şi aş dori să precizez că nu există niciun fel de norme de condamnare în Ministerul Public. Cine afirmă că procurorii urmăresc cu orice preţ o condamnare, cred că exagerează şi dacă ştiu vreun caz de acest gen, vrem să ştim şi noi cine a făcut ceva ilegal.

Să nu se refere la cauzele care au fost înregistrate pentru că tot ce a fost în presă se verfică de Inspecţia Judiciară, de secţia de Urmărire Penală în penal. Va să zică lucrurile astea sunt cercetate şi ori de câte ori apar îndoieli, ele pot fi atacate pe cale judiciară şi în niciun caz pe la alte instituţii unde trebuie să ajungă dosarele.

Se poate dramatiza oricând pe seama unor soluţii de achitare. Să spui că un singur om care a suferit această experienţă care ar putea fi traumatică nu e în regulă să fie. Nu există justiţie fără o diversitate de soluţii. Niciodată nu mi s-a părut exagerat ca cel care se află în faţa completului de judecători că are această convingere şi anunţă. Când lucrurile sunt clarificate fără ezitare poate pune soluţii de achitare. Avem procurori care pun astfel de soluţii, dar despre asta nu vorbeşte nimeni deloc.", a declarat Augustin Lazăr.

Citeşte şi: Abuzul în serviciu, mărul discordiei: Kovesi, atac FURIBUND la adresa instituţiilor din justiţie / VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.